Παπαδήμος: "Θετική η προοπτική της χώρας εάν συνεργαστούν όλοι οι Έλληνες μαζί"

Ο κ. Παπαδήμος σε μία ομιλία που δεν θυμίζει τους μέχρι τώρα πολιτικούς ταγούς της χώρας, μίλησε με ένα τελείως διαφορετικό ύφος, απόλυτ...

Ο κ. Παπαδήμος σε μία ομιλία που δεν θυμίζει τους μέχρι τώρα πολιτικούς ταγούς της χώρας, μίλησε με ένα τελείως διαφορετικό ύφος, απόλυτα ήρεμος,αλλά αποφασιστικός, χωρίς κορώνες και περιέγραψε ξεκάθαρα και αληθινά το πρόβλημα της χώρας. 

"Η Ελλάδα βρίσκεται σε ιδιαίτερα κρίσιμο σταυροδρόμι και οι επιλογές μας για την πολιτική που θα ακολουθηθεί θα έχουν καθοριστική σημασία για την ευημερία του ελληνικού λαού", ανέφερε. Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι το κύριο έργο αυτής της κυβέρνησης είναι η υλοποίηση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου και η εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής που συνδέεται με αυτές. Ο κ. Παπαδήμος τόνισε την ανάγκη να ξεκινήσει η νέα κυβέρνηση αμέσως και με ταχείς ρυθμούς, καθώς, όπως είπε, "το έργο που έχει να κάνει είναι δυσανάλογα μεγάλο σε σχέση με τη θητείας της". 

Ως άμεσες προτεραιότητες ο πρωθυπουργός έθεσε την εκταμίευση της έκτης δόσης το αργότερο μέχρι 15 Δεκεμβρίου, την ολοκλήρωση των συζητήσεων με την τρόικα και τους εταίρους για την κατάρτιση της νέας σύμβασης, καθώς και την υπογραφή της έως το τέλος του έτους, όπως και την κατάθεση του κρατικού προϋπολογισμού.

Πέρα όμως από την περιγραφή του προβλήματος, ο κ. Παπαδήμος τους έθεσε όλους ενώπιον των ευθυνών τους, λέγοντας ότι η χώρα έφθασε στο χείλος της εξόδου από το ευρώ, αφήνοντας εμμέσως έτσι αιχμές για την πολιτική του κ. Παπανδρέου. Μήνυμα έστειλε και στον κ. Σαμαρά να τον αφήσει να κάνει τη δουλειά του, ενώ έκκληση έκανε και προς τους δημοσίους υπαλλήλους να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό.ω 

Έμφαση έδωσε στις διαρθρωτικές αλλαγές που πρέπει να προχωρήσουν, όπως το νέο μισθολόγιο, η εργασιακή εφεδρεία, το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, ενώ υπογράμμισε την αναγκαιότητα αναπροσαρμογής του ΕΣΠΑ στις νέες συνθήκες, με βάση και τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου.


Το μεσημέρι προς απόγευμα της Τετάρτης με τη λήξη της συζήτησης θα ξεκινήσει η ονομαστική ψηφοφορία που θα δείξει αν η νέα κυβέρνηση απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του Κοινοβουλίου. Σύμφωνα με το πρόγραμμα και τον κανονισμό της Βουλής η ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης διεξάγεται τα μεσάνυχτα της τρίτης μέρας ωστόσο επήλθε μια αλλαγή έτσι ώστε να μη συμπέσει η διαδικασία με τυχόν επεισόδια εν όψει της επετείου της 17ης Νοεμβρίου.

Τη νέα κυβέρνηση θα στηρίξουν με την ψήφο τους εκτός από το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ και οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμμαχίας, ενώ ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και Δημοκρατική Αριστερά έχουν ξεκαθαρίσει ότι θα την καταψηφίσουν.


ΠΗΓΗ : newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item