Σίλβιο Μπερλουσκόνι "φινίτο"!!!

Εμείς τα λέγαμε αλλά κανείς δεν ήθελε να δει την πραγματικότητα. Μετά την ζοφερή όπως θέλανε για την Ελλάδα πραγματικότητα, το ...Εμείς τα λέγαμε αλλά κανείς δεν ήθελε να δει την πραγματικότητα.

Μετά την ζοφερή όπως θέλανε για την Ελλάδα πραγματικότητα, το μόνο σίγουρο ήταν πως η κρίση θα εξαπλωθεί και στα υπόλοιπα μέλη της Ευρωζώνης για τον πολύ απλό λόγο του ότι η κρίση δεν είναι ελληνική αλλά "Ευρωπαϊκή".

Ναι καλά ακούσατε. Ευρωπαϊκή!

Είναι ευρωπαϊκή γιατί όχι μόνο δεν διαχειρίστηκαν οι ηγέτες των G20 σωστά αυτήν την κρίση αλλά και γιατί το "οικοδόμημα" Ευρωπαϊκή Ένωση και ευρώ δεν έχουν καθόλου σταθερά θεμέλια!

Τέλος εποχής για τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, που την έκανε δεκτή με επιφύλαξη.

Εκατοντάδες πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Προεδρικό Μέγαρο Κυρηνάλιο, κατά την άφιξη του Μπερλουσκόνι, σφυρίζοντας και φωνάζοντας "vergogna" (ντροπή), ενώ κατά την ανακοίνωση της παραίτησης από τα ραδιόφωνα και τηλεοράσεις, ξέσπασαν σε χειροκρότημα.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, θέτει συγκεκριμένους όρους για τη στήριξη, από μέρους της κεντροδεξιάς, μιας νέας κυβέρνησης, με πρωθυπουργό τον Μάριο Μόντι, σύμφωνα με τα βραδινά δελτία ειδήσεων των ιταλικών καναλιών.

Πιο συγκεκριμένα, ο "Καβαλιέρε", φέρεται να αποφάσισε, μαζί με τους ιθύνοντες τους κόμματός του, "Λαός της Ελευθερίας", ότι "θα στηρίξει τη νέα κυβέρνηση Μόντι, μόνον αν αυτή δεν ξεπεράσει το όριο και το περιεχόμενο των δεσμεύσεων που έλαβε η Ιταλία, στη σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης της 27ης Οκτωβρίου".

Κάτι που σημαίνει ότι ο Μπερλουσκόνι λέει "ναι" στην αύξηση της συντάξιμης ηλικίας και σε πιο εύκολες απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα, αλλά "όχι" στην επιβολή συνολικού φόρου επί των εισοδημάτων και της ακίνητης περιουσίας και στην αλλαγή του εκλογικού νόμου.

Μένει να διαπιστωθεί, τώρα, αν ο Μάριο Μόντι εννοεί να δεχθεί τους περιοριστικούς όρους του "Καβαλιέρε".

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item