Ξεκινούν αγώνα οι γιατροί για να μην ανοίξει το επάγγελμα τους

Η εγκύκλιος του Ανδρέα Λοβέρδου ουσιαστικά απελευθερώνει πλήρως το ιατρικό επάγγελμα και δίνει τη δυνατότητα, όποιος θέλει ακόμα και...Η εγκύκλιος του Ανδρέα Λοβέρδου ουσιαστικά απελευθερώνει πλήρως το ιατρικό επάγγελμα και δίνει τη δυνατότητα, όποιος θέλει ακόμα και μη γιατρός, να ανοίγει όσα ιατρεία θέλει, σε όποια περιοχή της χώρας επιθυμεί καθώς καταργεί κάθε περιορισμό στην αδειοδότηση των ιατρείων, των διαγνωστικών κέντρων και των υπολοίπων μονάδων πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας.

Το θέμα προκαλεί την έκρηξη των γιατρών οι οποίοι ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις αλλά να προσφύγουν ακόμη και με ένδικα μέσα κατά της απόφασης.


Όπως επισημαίνει ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης: «Ουσιαστικά μετατρέπει τους γιατρούς σε υπαλλήλους των μεγάλων σουπερμάρκετ της Υγείας.
Είναι απαράδεκτη η κατάργηση του ίδιου του ορισμού του ιατρείου και του πολυιατρείου ως χώρου αυτοτελούς και κατάλληλου για την παροχή αποκλειστικά ιατρικών υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας.»

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item