Έχουν καταλήξει στον πρωθυπουργό αλλά παζαρεύουν ακόμα ποιους θα βάλουν στην κυβέρνηση

Παπανδρέου και Σαμαράς θα συναντηθούν ή θα μιλήσουν τηλεφωνικά και εκεί θα "κλειδώσει" το όνομα του νέου πρωθυπουργού το ο...

Συμφωνία για συγκρότηση νέας κυβέρνησης


Παπανδρέου και Σαμαράς θα συναντηθούν ή θα μιλήσουν τηλεφωνικά και εκεί θα "κλειδώσει" το όνομα του νέου πρωθυπουργού το οποίο και αμέσως μετά θα ανακοινωθεί. Από εκεί και μετά τυπικά ο κ. Παπανδρέου θα υποβάλλει την παραίτησή του.

Εκτός από το όνομα του πρωθυπουργού, τον οποίο όλες οι πληροφορίες θέλουν να είναι ο Λουκάς Παπαδήμος, θα ανακοινωθούν και τα στελέχη της νέας κυβέρνησης, η οποία θα προχωρήσει με βάση τις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου.

'Αλλες πληροφορίες και από τα δύο μεγάλα κόμματα αναφέρουν ότι έχουν συμφωνηθεί και τα ονόμα των δύο αντιπροέδρων της νέας κυβέρνησης, δηλαδή του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Σταύρου Δήμα.


Το παζάρι είναι εξίσου έντονο με αυτό των προηγούμενων ημερών. Ετούτη τη στιγμή όλοι, μηδενός εξαιρουμένου, οι σημερινοί υπουργοί θέλουν να κρατήσουν τα χαρτοφυλάκιά τους.

Η Νέα Δημοκρατία βάζει “βέτο” σε τουλάχιστον τρία με τέσσερα υπουργεία και έτσι αντιστοίχως ζητά να αλλάξουν τα πρόσωπα.

Τα υπουργεία που θέλει η Ν.Δ. να αλλάξουν χέρια είναι τα Εσωτερικών, Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη, το Δικαιοσύνης και η θέση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου.

Έτσι μιλάμε για αλλαγές στα πρόσωπα των κυρίων Καστανίδη, Μπεγλίτη, Παπουτσή, κάποιοι εδώ προσθέτουν και τον κύριο Παπαϊωάνου ενώ η Νέα Δημοκρατία ζητά την επανενεργοποίηση του κυβερνητικού εκπροσώπου όπου τη θέση πιθανότατα θα ζητήσει να έχει κάποιος άλλος πλην του κ. Μόσιαλου.

Τίποτε ωστόσο δεν είναι βέβαιο. Μόνο δεδομένο είναι πως ο Αντώνης Σαμαράς και η Ν.Δ. σε αυτές της θέσεις προτιμά τεχνοκράτες και όχι στελέχη της Ν.Δ. για να μην συνδεθούν άμεσα με την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης και τα νέα μέτρα που πρέπει να ληφθούν άμεσα και υποστούν έτσι την ανάλογη φθορά.

Η Νέα Δημοκρατία μάλιστα δεν θέλει ούτε σε επίπεδο τεχνοκρατών τα πρόσωπα να προέρχονται από τον δικό της χώρο ή να είναι συνδεδεμένα με το κόμμα για τους παραπάνω λόγους.

Η Μέρκελ ευχαρίστησε τον Παπανδρέου που παραιτήθηκε

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ κάλεσε σήμερα τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και του εξέφρασε το "σεβασμό" της για την απόφασή του να παραιτηθεί, δήλωσε εκπρόσωπος της κυβέρνησης στο Βερολίνο.

Η Μέρκελ είπε στον Έλληνα πρωθυπουργό πως "εκτιμά πολύ αυτό που πραγματοποιήθηκε", εγκωμιάζοντας το "θάρρος και τη δύναμη των πεποιθήσεών του", πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου Στέφεν Ζάιμπερτ στη διάρκεια τακτικής συνέντευξης Τύπου.

Πληροφορίες από newsit.gr, news247.gr, enet.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item