"Μετακομίζει" το υπουργείο Οικονομικών - Εξοικονόμηση περίπου 7 εκ. ευρώ το χρόνο

Στο πρώην βιομηχανικό κτίριο της καπνοβιομηχανίας Κεράνης αναμένεται να μετακομίσουν υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών που βρίσκο...Στο πρώην βιομηχανικό κτίριο της καπνοβιομηχανίας Κεράνης αναμένεται να μετακομίσουν υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών που βρίσκονται στην Καραγεώργη Σερβίας, καθώς όπως ανακοίνωσε και το υπουργείο θα παραλάβει σύντομα το ως άνω κτίριο Γραφείων Δημόσιας Διοίκησης επί της οδού Θηβών 196-198 στον δήμο Νίκαιας - Ρέντη. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου:

Το Κτίριο βρίσκεται σε οικόπεδο επιφάνειας 15.766,59 μ2 με συνολική δομημένη επιφάνεια 32.766,59 μ2. Περιλαμβάνει 6 ορόφους χώρων εργασίας και 506 θέσεις στάθμευσης (248 υπαίθριες, 258 στεγασμένες). Στο ισόγειο εκτός από τους χώρους υποδοχής και εργασίας υπάρχουν χώροι ιατρείου και κυλικείου. Στο δώμα υπάρχουν εγκατεστημένα φωτοβολταϊκά panels για την ενεργειακή υποστήριξη του κτιρίου.

Για το ίδιο κτίριο πάντοτε, εξετάζεται η πρόταση του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Παντελή Οικονόμου να στεγαστούν οι Κεντρικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, εκτός από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. Υπολογίζεται πως από την μεταστέγαση αυτή θα εξοικονομηθούν 7.039.654,08 ευρώ ετησίως από ενοίκια που καταβάλλονται σήμερα σε περισσότερα από πενήντα (50) κτίσματα στο κέντρο της Αθήνας. Το ζήτημα της μετακίνησης του προσωπικού έχει απασχολήσει το Υπουργείο και σχεδιάζεται η αντιμετώπισή του, με ενδεχόμενη συνεργασία με το Δήμο Νίκαιας-Ρέντη.ΠΗΓΗ : newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item