Ετοιμάζει "κουστουμάκι" για την Ιταλία το ΔΝΤ που μπορεί να φτάσει και τα 600 δισ. ευρώ

Σύμφωνα με το  δημοσίευμα   της   ιταλικής εφημερίδας La Stampa, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ετοιμάζει σχέδιο διάσωσης για την Ιτα...Σύμφωνα με το δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας La Stampa, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ετοιμάζει σχέδιο διάσωσης για την Ιταλία που μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 600 δισ. ευρώ.

Η ιταλική εφημερίδα, κάνει αναφορά σε επιτόκια της τάξης του 4% - 5%, πολύ χαμηλότερα από το 7% με το οποίο η Ιταλία δανείζεται, πλέον, στις αγορές.

Το σχέδιο αυτό μπορεί να φτάσει τα 600 δισ. ευρώ, ώστε να δοθεί, στην κυβέρνηση του Μάριο Μόντι, περιθώριο 12 - 18 μηνών, για να εγκρίνει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, χωρίς το συνεχές βάρος του δημόσιου χρέους».

Η εφημερίδα, προσθέτει, ότι «υπήρξε τουλάχιστον μία τηλεφωνική συνομιλία του νέου πρωθυπουργού, Μάριο Μόντι, με την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, υπό το φως των εξελίξεων, που καθιστούν παρωχημένες τις αποφάσεις της διάσκεψης G20 των Καννών».


Πληροφορίες από in.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item