Αύριο το "τσίρκο" που θα αποφασίσει για την 6η δόση - Είναι αλήθεια όμως ή μήπως χάθηκε οριστικά η 6η δόση;;;

Την Τετάρτη, θα πραγματοποιηθεί η σύνοδος των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ. Στην ατζέντα του Eurogroup βρίσκονται η εκταμίευση τη...
Την Τετάρτη, θα πραγματοποιηθεί η σύνοδος των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ.
Στην ατζέντα του Eurogroup βρίσκονται η εκταμίευση της 6ης δόσης, ύψους 8 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα και η ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Αυτά όμως είναι απλά ειδήσεις...
Κι όμως μπορεί να μπερδευτήκατε ή να μην το πιστεύετε αλλά η 6η δόση ουσιαστικά χάθηκε. Τι εννοούμε;
Διαβάστε παρακάτω:
Ναι κυρίες και κύριοι η 6η δόση έχει χαθεί, εδώ και καιρό μάλιστα.
Προσέξτε τι έχει συμβεί. Στη Σύνοδο Κορυφής του προηγούμενου Ιουλίου αποφασίσθηκε σε ευρωπαϊκό επίπεδο η εκταμίευση της 6ης δόσης του Μνημονίου του 2010, όπως προβλεπόταν από το χρονοδιάγραμμα.  Ως όρος για την απόφαση αυτή είχε τεθεί από τις Βρυξέλλες και κυρίαρχα από το Βερολίνο και το Παρίσι,  να ψηφισθεί από το ελληνικό Κοινοβούλιο το επαίσχυντο Μεσοπρόθεσμο, με τις δέσμες δημοσιονομικής ασφυξίας, που προέβλεπε. Πράγματι και με εκβιασμούς περί παύσης πληρωμών , μη καταβολή μισθών και συντάξεων, αν δεν παίρναμε την 6η δόση, το μεσοπρόθεσμο είχε ψηφισθεί.
Μετά τη Σύνοδο Κορυφής , είναι ή ίδια που είχε αποφασισθεί και το πρώτο PSI στα ομόλογα , της τάξης του 21%, που αποδέχονταν και οι τράπεζες, άρχισαν συνεχώς από πλευράς Βερολίνου και Παρισιού , να προβάλλονται διάφορες απαιτήσεις  , απολύτως αυθαίρετα, για να εκταμιευθεί η 6η δόση. Με τη διαδικασία αυτή φθάσαμε στα τέλη Νοεμβρίου και η 6η δόση , λέγεται ότι ενδεχομένως θα δοθεί περί τις 14 Δεκεμβρίου.
Πρόκειται περί απάτης! Της Ευρώπης προς την Ελλάδα και της κυβέρνησης προς τους Έλληνες.
Η 6η δόση προβλεπόταν ύψους 8 δις ευρώ και θα έπρεπε να είχε εκταμιευθεί μέσα στον Αύγουστο ή τις αρχές Σεπτεμβρίου , το πολύ. Η 6η δόση δεν συνέπιπτε με λήξεις παλαιότερων ομολόγων  και για τον λόγο αυτό θα αξιοποιείτο, όπως προβλεπόταν από την αρχή, προς όφελος και στήριξη της εσωτερικής οικονομίας της Ελλάδος. Και για πληρωμή μισθών και συντάξεων, αλλά και χρεών του Δημοσίου προς προμηθευτές και ιδιώτες του εσωτερικού.
Μαζί με δημοπρασίες έντοκων θα μπορούσε με τον τρόπο αυτό  η Ελλάδα να είχε δανεισθεί περίπου 10 δις , μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου, προκειμένου να δώσει ανάσες στην εσωτερική της οικονομία και την λειτουργία του κράτους, που δοκιμάζονται από την ύφεση.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό στα τέλη Νοεμβρίου , μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου  θα έπρεπε να εκταμιεύεται η 7η δόση του Μνημονίου 1. Και αυτή είναι ισόποση με την 6η, ύψους 8 δις ευρώ. Η 7η δόση όμως σε αντίθεση με την 6η , στο μεγαλύτερο μέρος της θα πάει προς τους δανειστές εξωτερικού, αφού εδώ έχουμε πολλές λήξεις ομολόγων.
Ουσιαστικά δηλαδή η Ελλάδα από τον Ιούλιο του 2011, μέχρι τον Δεκέμβριο που έρχεται σε λίγες μέρες, θα έπρεπε να πάρει δύο δόσεις , την 6η και την 7η, του προγράμματος δανεισμού της  , συνολικού ύψους 16 δις ευρώ( 8δις+8δις).
Αν όλα εξελιχθούν ομαλά και δεν έχει καταρρεύσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες η ευρωζώνη, η Ελλάδα προβλέπεται να δανεισθεί 8 δις ευρώ, μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου. Δηλαδή θα πάρει την 7η δόση και όχι την 6η δόση. Με δεδομένο ότι τα 8δις ευρώ, θα κατευθυνθούν προς τους δανειστές , για τα ομόλογα που λήγουν και όχι προς την εσωτερική οικονομία.
Μύθος λοιπόν τα περί μη καταβολής μισθών και συντάξεων , αφού μάλιστα αυτό αν είχε κάποια αξιοπιστία τα όσα λένε οι ελληνικές κυβερνήσεις, θα έπρεπε να είχε συμβεί το πρώτο 10ημερο του προηγούμενου Οκτωβρίου..
Αν ο κ. Βενιζέλος μέσα στις επόμενες μέρες δεν έρθει να μας δηλώσει ότι θα εκταμιευθούν 16 δις ευρώ, στη βάση του Μνημονίου 1 , όπως θα πρέπει, τότε καλύτερα είναι να ετοιμάζει την παραίτηση του, γιατί τόσους μήνες αλλά και σήμερα εξαπατά , εκφοβίζει και εκβιάζει τους Έλληνες, με την 6η δόση να έχει χαθεί από το Σεπτέμβριο.

Πληροφορίες από newsbomb.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item