Κρατική επιχορήγηση στα κόμματα περίπου 50 εκ. ευρώ όταν κόβουν τους μισθούς και τις συντάξεις καθημερινά

Η κυβέρνηση αναφέρει πως δεν συζητά μείωση της κρατικής επιχορήγησης στα κόμματα που, σημειωτέον, το 2010 άγγιξε τα 48,8 εκατ. ευρώ....Η κυβέρνηση αναφέρει πως δεν συζητά μείωση της κρατικής επιχορήγησης στα κόμματα που, σημειωτέον, το 2010 άγγιξε τα 48,8 εκατ. ευρώ.

Το 2010 η κρατική επιχορήγηση ήταν 48,8 εκατ. ευρώ, ενώ μόνο το πρώτο 3μηνο του 2011 – της πιο δύσκολης, οικονομικά, χρονιάς - τα κόμματα έλαβαν συνολικά 13,5 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 12,3 ήταν η επιχορήγηση και 1,2 εκατ. ευρώ ήταν η ενίσχυση για ερευνητικούς σκοπούς.

Η αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Φώφη Γεννηματά υπερασπίστηκε την τακτική αυτή, τονίζοντας πως θωρακίζει το πολιτικό σύστημα από φαινόμενα διαπλοκής και εξασφαλίζει την ομαλή λειτουργία της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και του πολιτικού συστήματος, μέσω του οποίου, όπως είπε, θα δοθεί η λύση στην κρίση.

Η κ. Γεννηματά αν και εκτίμησε ότι σε αυτές τις εποχές δεν υπάρχουν περιθώρια για σπατάλες δημόσιου χρήματος, ωστόσο τόνισε πως «τα ζητήματα χρηματοδότησης είναι σοβαρά και πρέπει να υπάρξει πριν όποια αλλαγή μελέτη και εξαντλητικός διάλογος με όλα τα κόμματα»

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Λ. Αυγενάκης, στη γραμμή της Ντόρας Μπακογιάννη, ζήτησε μείωση 50% της κρατικής επιχορήγησης σε όλα τα κόμματα, ενώ κάλεσε τον οικονομικό εισαγγελέα να παρέμβει στο θέμα των δανείων που λαμβάνουν οι πολιτικές δυνάμεις που εκπροσωπούνται στο Κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε, το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ. έχουν πάρει από τις τράπεζες δάνεια συνολικού ύψους 244,2 εκατ. ευρώ, ενώ παράλληλα έχουν εκχωρήσει ως εγγύηση την κρατική επιχορήγηση έως το 2016, με το κόμμα του Αντώνη Σαμαρά να είναι ο μεγαλύτερος οφειλέτης, όπως χαρακτηριστικά είπε, με χρέη της τάξης των 120 εκατ. ευρώ.

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item