Ομιλία του Παπανδρέου στις 20:00 - Θα πάρει όπως όλα δείχνουν την ψήφο εμπιστοσύνης

Το θέμα είναι τι θα κάνει μετά...


Το θέμα είναι τι θα κάνει μετά...


Όλα θα κριθούν όπως δείχνουν τα πράγματα από την ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή η οποία αν και αρχικά ήταν προγραμματισμένη στις 23:00 το βράδυ, τελικά θα πραγματοποιηθεί στις 20:00. Αυτή η αλλαγή της ώρας δεν είναι τυχαία, καθώς ο κ. Παπανδρέου με την ομιλία του θέλει να πείσει και εκείνους που δηλώνουν διστακτικοί σε μία ψήφο εμπιστοσύνης, ενώ μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα που θα γίνει η ψηφοφορία υπάρχει άπλετος χρόνος για ζυμώσεις. 

Ο κ. Παπανδρέου που μέχρι και αυτή την ώρα δεν έχει δώσει κανένα σαφές πλαίσιο και δεν έχει αναλάβει επι της ουσίας καμία δέσμευση προσπαθώντας να κερδίσει χρόνο, πρέπει να απαντήσει. Πρέπει να καταλάβει ότι το παιχνίδι που παίζει τις τελευταίες ημέρες κερδίζοντας χρόνο ήρθε η στιγμή να φτάσει στο τέλος του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το να μην ψηφίσει ο κ. Ανδρουλάκης δεν σημαίνει πως χάνει την ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση, καθώς χρειάζεται την πλειοψηφία των παρόντων και η κυβέρνηση μπορεί να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης και με ψήφους έως και 120 ψήφους όπως είπαμε και με προηγούμενη ανάρτηση μας. 


Πάντως και μέχρι τώρα λίγο πριν την ψηφοφορία το Μέγαρο Μαξίμου εξακολουθεί να μετράει "κουκιά". Ας δούμε όμως και λίγο πως έχει η κατάσταση σε αριθμούς. Το ΠΑΣΟΚ έχει αυτή την στιγμή 152 βουλευτές, μετά την ανεξαρτητοποίηση της Μιλένας Αποστολάκη και την διαγραφή της Λούκα Κατσέλης. Πληροφορίες λένε πως οι δύο βουλευτές θα δώσουν ψήφουν εμπιστοσύνης στον πρωθυπουργό υπό την προϋπόθεση ότι θα προχωρήσει σε κυβέρνηση συνεργασίας. Αρά οι ψήφοι δεν αποκλείεται να φτάσουν τις 154.


ΠΗΓΗ : newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item