Σαμαράς: Εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου - Δεν υπάρχει συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ

Σε μια ομιλία με έντονα προεκλογικό ύφος ο Αντώνης Σαμαράς,  επανέλαβε ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου δεν είναι συγκυβέρνηση αλλά κυβέρνη...Σε μια ομιλία με έντονα προεκλογικό ύφος ο Αντώνης Σαμαράς, επανέλαβε ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου δεν είναι συγκυβέρνηση αλλά κυβέρνηση “ειδικού σκοπού”, η οποία στηρίχθηκε από τη ΝΔ για να επιτευχθούν τέσσερις στόχοι. Να ματαιωθεί το δημοψήφισμα, να απομακρυνθεί ο Γιώργος Παπανδρέου από την εξουσία, να ξεμπλοκάρει η δανειακή σύμβαση και η 6η δόση και να ανοίξει ταχύτερα ο δρόμος για εκλογές.

Όσον αφορά στο παρασκήνιο πριν την τελική επιλογή του Λ. Παπαδήμου ο Α. Σαμαράς τόνισε ότι: "Στον Παπαδήμο δεν είχαν κάνει καν την πρόταση όταν τότε μου τον πρότεινε τηλεφωνικά ο Παπανδρέου" είπε, ενώ πρόσθεσε ότι "και το Μαξίμου λίγες ώρες πριν ενημέρωνε ότι ο Παπαδήμου είχε βάλει όρους, ενώ ήξεραν ότι εγώ όρους δεν δέχομαι", ο Α. Σαμαράς υπογράμμισε ότι ότι και αν του έλεγαν από το ΠΑΣΟΚ "τους διέψευσε ο Παπαδήμος μετέπειτα."
Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας εξέφρασε την στήριξη του προς την κυβέρνηση Παπαδήμου για την οποία σχολίασε ότι "θέλουμε να πετύχει την αποστολή της και θα την βοηθήσουμε να πετύχει" και εξήγησε ότι το κόμμα του συμμετέχει στην νέα κυβέρνηση γιατί σε άλλη περίπτωση θα ήταν σαν να την υπονόμευε.
Αλλά αναφερόμενος στη διάρκεια της και τα σενάρια επέκτασης της είπε κατηγορηματικά "το πόση διορία έχει εξαρτάται από μας και εμείς όταν λέμε προσωρινή εννοούμε προσωρινή. Η κυβέρνηση αυτή δεν είναι κυβέρνηση προθάλαμος κυβερνητικών συνεργασιών ερήμην του ελληνικού λαού".
Υπερτονίζοντας την θέση αυτή μάλιστα είπε "δεν αφήνουμε καμία υποψία συγκυβέρνησης, η συμμετοχή μας θα είναι καθαρά συμβολική" και προειδοποίησε ότι η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα κοινωνικής έκρηξης, η κοινωνική συνοχή "κρέμεται από μία κλωστή", κατάσταση για την οποία ευθύνεται ο Παπανδρέου ο οποίος όπως είπε χαρακτηριστικά "κατάφερε η οικονομία να κρέμεται από μία κλωστή" και "πατούσε το γκάζι στο χείλος του γκρεμού" και εξήγησε ότι αν οι πολίτες ξέρουν ότι θα διεξαχθούν εκλογές σε τρείς μήνες αυτό θα λειτουργήσει καταπραϋντικά.

ΠΗΓΗ : in.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item