Εκλογές λοιπόν στις 19 Φεβρουαρίου 2012 - Συγκρότηση νέας κυβέρνησης - Δεν θα είναι επικεφαλής στη νέα κυβέρνηση ο Παπανδρέου

Λίγο πριν από τις 02:00 τα ξημερώματα τα οικονομικά επιτελεία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ συμφώνησαν να γίνουν εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου του 2012, αφού θ...

Λίγο πριν από τις 02:00 τα ξημερώματα τα οικονομικά επιτελεία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ συμφώνησαν να γίνουν εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου του 2012, αφού θα έχουυν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για την εφαρμογή της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου. 

Σήμερα θα συναντηθούν Σαμαράς-Παπανδρέου για να αποφασίσουν για τον νέο πρωθυπουργό και τη νέα κυβέρνηση.

Για να φτάσουμε μέχρι εκεί, προηγήθηκε η ιστορική συνάντηση ανάμεσα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους κυρίους Παπανδρέου και Σαμαρά και υπήρξε συμφωνία για τη συγκρότηση νέας κυβέρνησης, η οποία θα έχει αποκλειστικό σκοπό να υλοποιήσει τις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου και εν συνεχεία να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.

Στην επίσημη ανακοίνωση αναφέρεται ρητά, προφανώς για να μπορέσει ο κ. Σαμαράς να συμφωνήσει τελικά, πως στη νέα κυβέρνηση δεν θα είναι επικεφαλής ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.

Ποιος είναι όμως ο επικρατέστερος για την καρέκλα του πρωθυπουργού;

Ποιος είναι ο Λουκάς Παπαδήμος που ακόμη και τα ξένα ΜΜΕ λένε πως θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδας;


Διεθνώς αναγνωρισμένος οικονομολόγος, ένας άνθρωπος με διεθνές κύρος. Τον έχουν χαρακτηρίσει "άνθρωπο των προέδρων". Ως αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κέρδισε το σεβασμό των Ευρωπαίων. Και δεν είναι λίγοι εκείνοι στους κόλπους της Ε.Ε. που θα ακούσουν με χαρά την είδηση πως επιλέχθηκε (αν επιλεχθεί και αν δεχτεί) ότι είναι ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας.

Οι Ευρωπαίοι τον σέβονται, τον εκτιμούν και γι' αυτό θεωρείται πως είναι ο ικανότερος για να γεφωρώσει το χάσμα και να κλείσει τις πληγές που έχουν ανοίξει τελευταία στη σχέση της Ελλάδας με τους ευρωπαίους εταίρους της.

Το “αγκάθι” στη συνάντηση αυτή αναμένεται να είναι το νέο υπουργικό σχήμα, καθώς πρέπει να αποφασίσουν ποιοί θα είναι και εάν θα είναι μοιρασμένοι. Πάντως, η Νέα Δημοκρατία ενδεχομένως να μην ζητήσει καμία υπουργική θέση, καθώς θέλει να αποφύγει τη σύνδεση του ονόματός του με την αποτυχία, όπως υποστηρίζουν της κυβέρνησης. Πάντως, όπως έγινε γνωστό από κυβερνητικές πηγές, δεν θα υπάρξει βέτο για κανένα όνομα και είναι ανοιχτό και το ενδεχόμενο να μετέχουν κι άλλα κόμματα.


Πληροφορίες από newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item