Απίστευτο;;;Δεν χρειάζεται 151 βουλευτές η κυβέρνηση για να παραμείνει στην εξουσία

Υπάρχει σε πολλούς η εσφαλμένη εντύπωση, ότι για να παραμείνει η παρούσα κυβέρνηση στην εξουσία, χρειάζεται στη σημερινή ψηφοφορία...
Υπάρχει σε πολλούς η εσφαλμένη εντύπωση, ότι για να παραμείνει η παρούσα κυβέρνηση στην εξουσία, χρειάζεται στη σημερινή ψηφοφορία, την απόλυτη πλειοψηφία, δηλαδή 151 βουλευτές. Κατά το Σύνταγμα όμως, "γίνεται αποδεκτή αν συγκεντρωθεί υπέρ αυτής η πλειοψηφία των παρόντων βουλευτών, η οποία δεν μπορεί να είναι μικρότερη από 120 βουλευτές (84§6 εδ. α’)". Δείτε το σχετικό άρθρο:


Με απλά λόγια, αν απουσιάσουν σήμερα 10 βουλευτές, αρκεί η κυβέρνηση να λάβει 290/2=145+1 βουλευτές.
Για αυτό και κάποιοι που θέλουν να ...διευκολύνουν την κυβέρνηση στην παραμονή της, απλώς θα απουσιάσουν, ώστε να αλλάξει ο απαιτούμενος αριθμός, αντί να ψηφίσουν "ΟΧΙ" , ή "ΝΑΙ" που θα καταγραφεί στην ιστορία.
Από την άλλη, η αντιπολίτευση δεν μπορεί να καταφέρει τίποτε, αφού και σύσσωμη να απέχει, η κυβέρνηση θα λάβει πάνω από 120 βουλευτές που είναι το όριο.
Πάμε στοίχημα λοιπόν ότι θα απουσιάσουν πολλοί;
Το άλλο στοίχημα, ότι θα λάβει ψήφο εμπιστοσύνης, νομίζουμε ότι πρέπει να ...αποσυρθεί.
Η ψήφος εμπιστοσύνης είναι δεδομένη.


Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item