Βενζινοπώλες ζημίωσαν το κράτος με περίπου 1,5 εκ. ευρώ

Το θέμα είναι κατά πόσο θα πληρώσουν για όλα αυτά ή αν απλά την γλιτώσουν με κάνα 2 μήνες φυλάκιση. Θα έπρεπε να αφαιρεθεί άμεσα...
Το θέμα είναι κατά πόσο θα πληρώσουν για όλα αυτά ή αν απλά την γλιτώσουν με κάνα 2 μήνες φυλάκιση.
Θα έπρεπε να αφαιρεθεί άμεσα η άδεια λειτουργίας, να υπάρξει κατάσχεση περιουσίας, φυλάκιση καθώς και δημόσια δημοσίευση των ονομάτων καθώς και φωτογραφιών τους.
Για να δούμε μετά εάν θα ξανατολμήσει κανένας να κλέψει και να κοροϊδέψει το κράτος!


Ένας 25χρονος κι ένας 32χρονος ιδιοκτήτες βενζινάδικου, συνελήφθησαν για λαθρεμπορία υγρών καυσίμων, έκδοση εικονικών τιμολογίων και δελτίων αποστολής, καθώς και για τη μη απόδοση ΦΠΑ.

Οι δασμοί, φόροι κλπ που έχασε το Δημόσιο υπολογίζονται συνολικά σε παραπάνω από 1.260.000 ευρώ και ο ΦΠΑ που δεν αποδόθηκε ξεπερνά τις 460.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, από το ένα πρατήριο εκδόθηκαν στο άλλο 67 εικονικά τιμολόγια αγοράς και πώλησης υγρών καυσίμων, και αντίστοιχα δελτία αποστολής, συνολικού ποσού 1.190.134 ευρώ. Τα 67 εικονικά τιμολόγια και δελτία αποστολής αφορούν αντίστοιχου αριθμού μετακινήσεις ποσοτήτων υγρών καυσίμων, 19.500 λίτρων ανά αποστολή και τιμολόγιο, με ΙΧ βυτιοφόρο συνολικής χωρητικότητας 4.940 λίτρων.

Το πρατήριο του 25χρονου, φέρεται να διέθεσε στην κατανάλωση 1.408.524 λίτρα καυσίμων πέραν από τις κανονικές αγορές του. Το σύνολο των διαφυγόντων δασμών, φόρων κλπ που έχασε το Δημόσιο υπολογίζονται σε παραπάνω από 1.200.000 ευρώ. Επιπλέον, είχαν υποβληθεί ανακριβείς περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ με αποτέλεσμα να μην αποδοθεί στο ΦΠΑ ύψους 106.523 ευρώ.


Το πρατήριο αυτό, εκτός από εικονικές πωλήσεις καυσίμων στο άλλο, βρέθηκε ότι πούλησε αμόλυβδη βενζίνη συνολικής καθαρής αξίας 408.735 ευρώ στο άλλο, χωρίς να διαθέτει τέτοιου είδους άδεια εμπορίας.

Στο ίδιο πρατήριο, από τον έλεγχο των στοιχείων, βρέθηκε ότι κατά την πώληση υγρών καυσίμων ποσότητας περίπου 1.250.000 λίτρων δεν εκδόθηκαν παραστατικά πώλησης αξίας άνω των 1.540.000 ευρώ. Για το ποσό αυτό, αντίστοιχα, δεν αποδόθηκε ΦΠΑ που ανέρχεται στο ποσό των 357.000 ευρώ περίπου. Τέλος, από τις αρχές του έτους μέχρι τα τέλη Σεπτέμβρη 2011, διέθεσε στην κατανάλωση 81.400 λίτρα καυσίμων πέραν από τις κανονικές αγορές.

Οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν αύριο το πρωί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα.

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item