Μεγάλη απάτη της Wall Street Journal. Αγόραζε τις δικές της εφημερίδες για να ενισχύσει την κυκλοφορία της!

Εικονική αύξηση της κυκλοφορίας της παρουσίαζε η εφημερίδα Wall Street Journal αφού αγόραζε η ίδια κατά χιλιάδες τα φύλλα της σε διάφ...


Εικονική αύξηση της κυκλοφορίας της παρουσίαζε η εφημερίδα Wall Street Journal αφού αγόραζε η ίδια κατά χιλιάδες τα φύλλα της σε διάφορες χώρες της Ευρώπης.

Το σκάνδαλο είχε σαν αποτέλεσμα να παραιτηθεί ο Άντριου Λάνγκχοφ, διευθυντής Ευρώπης της Dow Jones, «μαμάς» εταιρείας της Wall Street Journal.

Η οικονομική εφημερίδα έπειθε ευρωπαϊκές εταιρείες να συνεργαστούν μαζί της και ως αντάλλαγμα δημοσίευε άρθρα που προωθούσαν τις δραστηριότητές τους. Ο συντονισμός της απάτης γινόταν από το Λονδίνο και αφορούσε στην ευρωπαϊκή έκδοση της WSJ η οποία κυκλοφορεί σε Ε.Ε, Ρωσία και Αφρική.

Η απόφαση της WSJ να αγοράζει κρυφά τα ίδια της τα φύλλα ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2008 ως ένα κόλπο για να ενισχυθεί η κυκλοφορία με την ονομασία Future Leadership Institute. Το 2010 η απάτη ενίσχυσε κατά 41% την κυκλοφορία της ευρωπαϊκής έκδοσης της εφημερίδας.

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item