Πάτε φροντιστήρια για τις Πανελλήνιες; Δεν χρειάζεται, απλά πάτε στο πιο κοντινό προποτζίδικο και ξεκινήστε την προπόνηση! Μultiple choice στις πανελλαδικές

Σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Παιδείας μελετά και το σύστημα απαντήσεων πολλαπλών επιλογών γνωστότερο ως multiple choice για τη...

Μultiple choice στις πανελλαδικές

Σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Παιδείας μελετά και το σύστημα απαντήσεων πολλαπλών επιλογών γνωστότερο ως multiple choice για την επιλογή των υποψηφίων για την εισαγωγή τους στα πανεπιστήμια.

Το νέο σύστημα, σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα», που επεξεργάζεται η ηγεσία του υπουργείου εξετάζει το ενδεχόμενο ο συνδυασμός του multiple choice με τα πανελλαδικών εξεταζόμενα μαθήματα να κρίνουν τις ικανότητες και τις δεξιότητες των υποψηφίων για τη σχολή που επιθυμούν να εισαχθούν.

Παράλληλα η εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση δεν θα γίνεται σε τμήματα αλλά σε σχολές, απ' όπου θα ακολουθούν εξετάσεις για να πουν στο τμήμα, ενώ δεν αποκλείεται και η ελεύθερη πρόσβαση σε κάποιες σχολές που δεν είναι υψηλής ζήτησης. Επίσης, λόγω της κρίσης θα περιοριστεί ο αριθμός των εμπλεκομένων στη διαδικασία των πανελληνίων, καθώς φέτος απασχολήθηκαν περίπου 30.000 άνθρωποι. Οι βασικές αρχές του νέου συστήματος, που θα ισχύσει από το 2013-2014, θα είναι λιγότερα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, λιγότερη εξεταστέα ύλη, αλλά έλεγχος της συνολικής εκπαίδευσης των μαθητών.

Οι αλλαγές για τις φετινές πανελλήνιες

  • Καταργήθηκαν ήδη οι μετεγγραφές και θεσπίστηκε ειδικός αριθμός θέσεων για κάθε τμήμα ή σχολή και για κάθε κατηγορία, πέραν του αριθμού εισακτέων, δηλαδή για τρίτεκνες, πολύτεκνες οικογένειες.

  • Καταργήθηκε η κατηγορία του 10% με αποτέλεσμα οι υποψήφιοι να μην έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν εκ νέου τη βαθμολογία τους για εισαγωγή σε κάποια σχολή.
  • Οι φετινοί υποψήφιοι που δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές θα μπορούν να αποκτήσουν απολυτήριο Λυκείου με ενδοσχολικές εξετάσεις.
  • Το υπουργείο Παιδείας κατάργησε πέρυσι 24 τμήματα και φέτος αναμένεται να μπει λουκέτο σε άλλαΠΗΓΗ : newsbeast.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item