Κόντρα στην βουλή ανάμεσα στην κυβέρνηση και στα κόμματα της αντιπολίτευσης για τον προϋπολογισμό - "O προϋπολογισμός του 2012 είναι ένα κουρελόχαρτο για τα σκουπίδια" ανέφερε ο εισηγητής του Σύριζα

Το ΠΑΣΟΚ επισήμανε πως πρέπει να υπάρξει συναίνεση ώστε να ακολουθήσουν πιστά το Μεσοπρόθεσμο ώστε να καταφέρουν να περιορίσουν το χρ...


Το ΠΑΣΟΚ επισήμανε πως πρέπει να υπάρξει συναίνεση ώστε να ακολουθήσουν πιστά το Μεσοπρόθεσμο ώστε να καταφέρουν να περιορίσουν το χρέος.

«Η μόνη οδός για να ξεφύγουμε από τον εναγκαλισμό του χρέους, είναι δυστυχώς, επίπονη και δραματική. Βαδίζουμε σε τεντωμένο σκοινί, αλλά έχουμε εμείς οι ίδιοι την δυνατότητα να βρεθούμε σε στέρεο έδαφος. Η συστράτευση είναι πολύτιμη», δήλωσε ο κ. Μαργέλης που έκανε την εισήγηση για το ΠΑΣΟΚ.

Αντίθετα η ΝΔ δήλωσε πως είναι κατά του προσχεδίου και πως η κυβέρνηση δεν έχει δώσει ούτε ένα δείγμα ώστε να υπάρξει εμπιστοσύνη. Επίσης ανέφερε και το θέμα του δημοψηφίσματος που μπήκε χθες στο τραπέζι και ανέφερε συγκεκριμένα ο Κ. Μουσουρούλης: «Οι οποιεσδήποτε επιπτώσεις θα αποδοθούν. Μην νομίσετε πως θα γλιτώσετε με δημοψηφίσματα. Όλοι καταλάβαμε χθες τι πήγατε να αρχίσετε»

Από το ΚΚΕ, ο Νίκος Καραθανασόπουλος εκτίμησε πως ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα το 2012 είναι «στόχος αντιλαϊκός», δεδομένου ότι οδηγεί σε χρεοκοπία τη λαϊκή οικογένεια, χωρίς τελικά να οδηγεί και σε αποφυγή της ελεγχόμενης χρεοκοπίας της ελληνικής οικονομίας.

Για το Μάκη Βορίδη (ΛΑΟΣ), με δεδομένη την υποχρέωση καταβολής τοκοχρεολυσίων προς τους δανειστές της Ελλάδας και την ύφεση που εξανεμίζει την φοροδοτική ικανότητα των επιχειρήσεων, η όποια κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να επιδιώξει δημοσιονομική προσαρμογή.

Τέλος, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης εξέφρασε τον φόβο του πως «το 2012, μας αναμένει πολύ μεγάλο κραχ και διάλυση της ευρωζώνης. Η κρίση θα υποτροπιάσει και εξ αυτού του λόγου, ο προϋπολογισμός του 2012 είναι ένα κουρελόχαρτο για τα σκουπίδια».

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item