Η επιρροή της Κίνας έρχεται να τα σαρώσει όλα - Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας(EFSF) θα μπορούσε να εκδώσει ομόλογα σε γιουάν!!!

Όπως δήλωσε ο Ρέκλινγκ, κατά τη διάρκεια συζήτησης στο Πανεπιστήμιο Τσίνγκχουα, το Ταμείο θα μπορούσε να εκδώσει χρεόγραφα σε οποιοδ...Όπως δήλωσε ο Ρέκλινγκ, κατά τη διάρκεια συζήτησης στο Πανεπιστήμιο Τσίνγκχουα, το Ταμείο θα μπορούσε να εκδώσει χρεόγραφα σε οποιοδήποτε νόμισμα, συνεπώς και στο κινεζικό. Ωστόσο, διευκρίνισε ότι, για να επιτευχθεί αυτό, απαιτείται η συγκατάθεση του Πεκίνου,  κάτι το οποίο φαίνεται δύσκολο.
Στο μεταξύ, την Παρασκευή, μία μέρα μετά τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, ο οίκος αξιολόγησης "Standard & Poor's" αξιολόγησε  με τον καλύτερο δυνατό βαθμό (ΑΑΑ) την πιστοληπτική ικανότητα του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και επεσήμανε ότι η προοπτική του Ταμείου είναι "σταθερή", αφήνοντας με αυτόν τον τρόπο να εννοηθεί ότι δεν εξετάζει προς το παρόν το ενδεχόμενο μελλοντικής υποβάθμισής του.
Μία μέρα μετά, το Σάββατο, το Ταμείο ανακοίνωσε πως η βαθμολογία ΑΑΑ για την πιστοληπτική ικανότητά του επιβεβαιώνεται και από τους οίκους αξιολόγησης "Moody's" και "Fitch".

ΠΗΓΗ : tvxs.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item