Οι εξελίξεις τρέχουν με χίλια...Διασπούν και πουλάνε την γαλλική τράπεζα Dexia η οποία είναι είναι εκτεθειμένη σε μεγάλο βαθμό στο ελληνικό χρέος

Η Dexia, που είναι εκτεθειμένη σε μεγάλο βαθμό στο ελληνικό χρέος, είδε τις τελευταίες εβδομάδες τις γραμμές χρηματοδότησης να στερεύ...

Η Dexia δραστηριοποιείται κυρίως στη Γαλλία και το Βέλγιο

Η Dexia, που είναι εκτεθειμένη σε μεγάλο βαθμό στο ελληνικό χρέος, είδε τις τελευταίες εβδομάδες τις γραμμές χρηματοδότησης να στερεύουν τόσο ώστε να δυσκολεύεται πλέον να καλύψει τις μακροχρόνιες ανάγκες της.

Αυτό έφερε τη μετοχή της σε μία έντονα καθοδική πορεία –έχασε 42% σε μία εβδομάδα– πριν οι Αρχές διακόψουν τη διαπραγμάτευσή της την περασμένη Πέμπτη.


Οι προβλέψεις ετοιμάζουν την διάσπαση και την πώληση των τμημάτων της Dexia.

Το γαλλικό μέρος πρόκειται να συγχωνευτεί με το Ταμείο Παρακαταθηκών και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Αντίθετα, στο Βέλγιο το εκεί τμήμα της Dexia που δραστηριοποιείται στη λιανική τραπεζική θα κρατικοποιηθεί. Το ενεργητικό του θα περάσει σε μία bad bank αν και πολλές τεχνικές λεπτομέρειες μένουν να καθοριστούν.

Άλλα υγιή τμήματα του ομίλου, όπως η τουρκική Denizbank, θα πωληθούν.

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item