Α. Σαμαράς: «Εγώ εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων δεν υπογράφω»

Η ΝΔ επιμένει σταθερά στη γραμμή ότι δεν πρόκειται να συμπράξει σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας ή σωτηρίας, προτάσσοντας, όπως είπε στο...


Η ΝΔ επιμένει σταθερά στη γραμμή ότι δεν πρόκειται να συμπράξει σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας ή σωτηρίας, προτάσσοντας, όπως είπε στο Βήμα 99,5 ο Δ. Σταμάτης, πολιτικός σύμβουλος του κ. Σαμαρά, τη φράση: «Μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ συνιστά κοινοβουλευτική χούντα».

Στην ηγετική ομάδα της ΝΔ υπενθυμίζουν την πρόσφατη δήλωση του κ. Σαμαρά, πως εάν συμφωνεί με ένα μέτρο ή με μία συμφωνία θα το ψηφίσει, έστω κι αν ζητηθεί απλή πλειοψηφία και, αντιθέτως, εάν διαφωνεί θα το καταψηφίσει, ακόμη κι αν ζητηθούν «και 180 και 250 ψήφοι».

Ως εκ τούτου, όπως είπε και ο κ. Σταμάτης, η άποψη του προέδρου της ΝΔ παραμένει σταθερή και δεν μεταβάλλεται, ενώ κυρίαρχη είναι η εκτίμηση στο επιτελείο του κ. Σαμαρά πως μία επιμονή στην ευρεία πλειοψηφία θα συνιστά «απόδραση της κυβέρνησης δια της καταψήφισης της συμφωνίας».

Ο κ. Σταμάτης προέβλεψε πως τελικά ο υπουργός Οικονομικών, λόγω και της ιδιότητας του συνταγματολόγου, δεν θα επιμείνει και δεν θα εισηγηθεί ψήφιση από 180 βουλευτές, αφού όπως λένε, γνωρίζει ότι δεν μπορεί να ψηφιστεί σύμβαση με παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας και εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων. Πληροφορίες από in.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item