Απειλές Διαμαντοπούλου για συγχωνεύσεις πανεπιστημίων εάν δεν εφαρμόσουν τον νέο νόμο!

Καθώς οι νέες διατάξεις για τη λειτουργία των ΑΕΙ, τουλάχιστον στο επίπεδο των εκλογικών διαδικασιών που ενδιαφέρουν πρωταρχικά την κ...

«Αν δεν πειθαρχήσουν, θα συνενώσω πανεπιστήµια»

Καθώς οι νέες διατάξεις για τη λειτουργία των ΑΕΙ, τουλάχιστον στο επίπεδο των εκλογικών διαδικασιών που ενδιαφέρουν πρωταρχικά την κυβέρνηση, δεν εφαρµόζονται, το υπουργείο Παιδείας νοµοθέτησε ξανά, αυτή τη φορά επί το... αυστηρότερον! Με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή και περιλαµβάνεται στο νοµοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για τους φορείς πρόνοιας, η υπουργός Παιδείας αναλαµβάνει να συντονίσει όλες τις εκλογικές διαδικασίες στα πανεπιστήµια της χώρας, προκειµένου να εφαρµοστεί ο νέος νόµος. Προκήρυξη εκλογών, υποβολή υποψηφιοτήτων, ανακήρυξη ονοµάτων, εκλογικοί κατάλογοι, εφορευτικές επιτροπές, εκλογικά τµήµατα, διεξαγωγή της ψηφοφορίας, καταµέτρηση ψηφοδελτίων, πιθανές ενστάσεις. Ολα όσα απαιτούνται για την πρώτη εφαρµογή του νόµου.

«Εναν µήνα τώρα, οι πρυτάνεις δεν έχουν κουνήσει το δαχτυλάκι τους στις διαδικασίες εφαρµογής του νόµου» λέει η κυρία Αννα ∆ιαµαντοπούλου µιλώντας στο «Βήµα», και εξηγεί γιατί κατέθεσε τροπολογία επί του νόµου-πλαισίου στη Βουλή.

«Το δηµόσιο πανεπιστήµιο δεν είναι ιδιοκτησία κανενός. Τι πρέπει να κάνω;

Να αφήσω να ακυρωθεί ο νόµος;

Θα κάνω όποιες ρυθµίσεις είναι αναγκαίες για να εφαρµοστεί. Είναι νόµος που ψήφισαν τα 4/5 του ελληνικού Κοινοβουλίου» δηλώνει.

Στην ερώτηση πώς θα υποχρεωθούν τελικά οι πρυτάνεις να εφαρµόσουν τον νόµο, η υπουργός Παιδείας δηλώνει κατηγορηµατικά: «Οσα πανεπιστήµια δεν λειτουργήσουν µε τον νέο νόµο και δεν εκλέξουν πρυτάνεις, θα πάνε σε συγχωνεύσεις . Οσα δεν έχουν νέα διοίκηση µέχρι τον Ιανουάριο, από τον νέο χρόνο απλά δεν θα έχουν προϋπολογισµό και δεν θα µπορούν να υπογράψουν ούτε µία απλή διοικητική πράξη . Επί έναν µήνα τώρα οι πρυτάνεις κάνουν ό,τι µπορούν για να εµποδίσουν την εφαρµογή του νόµου και την εκλογή των νέων Συµβουλίων ∆ιοίκησης. Το µόνο που θέλουν είναι να µη γίνουν οι εκλογές» δηλώνει η κυρία ∆ιαµαντοπούλου και επαναλαµβάνει ότι στη δηµοκρατία οι νόµοι του κράτους πρέπει να εφαρµόζονται.

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item