Ετοιμάζουν νέο δάνειο και νέο Μνημόνιο μετά το κούρεμα!

Ένα έχω να πως πως την πρώτη, την δεύτερη και την τρίτη φορά, είναι ντροπή τους...Οι επόμενες όμως θα αποτελούν ντροπή δικιά μας αν ...


Ένα έχω να πως πως την πρώτη, την δεύτερη και την τρίτη φορά, είναι ντροπή τους...Οι επόμενες όμως θα αποτελούν ντροπή δικιά μας αν τους αφήσουμε να κουμαντάρουν με τον δικό τους τρόπο την ζωή μας!


Η πρόταση θα παρουσιαστεί στη Σύνοδο Κορυφής του Οκτωβρίου. Αναφέρει ρητά ότι εφόσον πρώτα αξιολογηθεί θετικά η Ελλάδα από την τρόικα για την 6η δόση (20 Οκτωβρίου αναμένεται το πόρισμα) και αν μπει σε εφαρμογή ξανά το πρόγραμμα, πρέπει να δημιουργηθεί «ένα αποτελεσματικό δεύτερο πρόγραμμα προσαρμογής (σημ. έτσι ονομάζεται επισήμως το μνημόνιο) που θα βασίζεται στην επαρκή χρηματοδότηση μέσω της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα (PSI), που όπως όλα δείχνουν θα αλλάξει, ενώ και του δημόσιου τομέα (Ε.Ε.-ΔΝΤ) και θα στηρίζεται σε ισχυρούς μηχανισμούς εφαρμογής και παρακολούθησης».

Το τελευταίο κρούσμα είναι οι απαιτήσεις για άρση των κλαδικών συμβάσεων, αλλά και η πίεση για κατάργηση κατώτατων μισθών. Αρμόδιοι παράγοντες εξηγούν ότι πρόκειται για μία από τις απαιτήσεις των ιδιωτών, που στηρίζουν και τις πολιτικές ομάδες στα κράτη-μέλη με επίκεντρο τη Γερμανία και τη Γαλλία.
Πιθανή χρονική παράταση του «νέου» μνημονίου ως ανταλλάγματος για το νέο δάνειο θα καταστήσει υποχρεωτική την πώληση αξιών σε αγοραίες τιμές τουλάχιστο 50 δισ. ευρώ έως το 2015. Μάλιστα, δεν αποκλείεται το ποσό αυτό να «επεκταθεί» στη συνέχεια. Σε πρώτη φάση στο επίκεντρο είναι ΔΕΚΟ και ακίνητα, αλλά αργότερα δεν αποκλείουν να αποτιμηθούν και άλλα στοιχεία «φυσικού πλούτου», και βέβαια υπάρχει ο κλάδος ενέργειας, συμπληρώνουν.

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item