Θέλετε να το πιστέψετε;;; Και όμως καταδίκασαν τον Σόρος για οικονομικό αδίκημα

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) έκρινε, σήμερα, ότι ευσταθεί η καταδίκη από γαλλικό δικαστήριο του χρηματιστή Τζορ...

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) έκρινε, σήμερα, ότι ευσταθεί η καταδίκη από γαλλικό δικαστήριο του χρηματιστή Τζορτζ Σόρος «για το αδίκημα της εσωτερικής πληροφόρησης», στη διάρκεια του 1988, σε βάρος της τράπεζας Societe Generale (SG).

Η απόφαση ελήφθη με τέσσερις ψήφους υπέρ έναντι τριών κατά. Η πλειοψηφία των δικαστών δέχθηκε ότι «δεν έχει παραβιαστεί στην προκειμένη περίπτωση το άρθρο 7 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα ανθρώπινα δικαιώματα» (αν δεν προβλέπεται στο νόμο, δεν μπορεί να απαγγελθεί ποινή). 

Ακριβώς, ο κ. Σόρος επικαλείτο στην προσφυγή του «νομικού κενού» στη γαλλική νομοθεσία της εποχής τέλεσης από αυτόν των επίδικων πράξεων.

Επίσης με τέσσερις ψήφους υπέρ, έναντι τριών κατά, έγινε από το ΕΔΑΔ δεκτό ότι «δεν συντρέχει λόγος να εξεταστεί και να αποφασιστεί ξεχωριστά το σκέλος της προσφυγής Σόρος», ότι «εσφαλμένα, το γαλλικό δικαστήριο δεν εφάρμοσε την κοινοτική νομοθεσία, που ενδεχομένως ήταν ευνοϊκότερη γι' αυτόν».

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item