Βενιζέλος προς βουλευτές: Αν δεν ψηφίσετε, δεν υπάρχει αύριο

Χρησιμοποιώντας για ακόμη μία φορά δραματικούς τόνους, ο Ευάγγελος Βενιζέλος απευθυνόμενος στην ολομέλεια της Βουλής, έκανε λόγο για ...


Χρησιμοποιώντας για ακόμη μία φορά δραματικούς τόνους, ο Ευάγγελος Βενιζέλος απευθυνόμενος στην ολομέλεια της Βουλής, έκανε λόγο για πολεμικές συνθήκες και τόνισε: "Εάν δεν αντιληφθούμε ότι δεν υπάρχει αύριο, εάν δεν αντιληφθούμε ότι δεν υπάρχει επόμενη μέρα για τίποτα... εάν δεν το αντιληφθούμε αυτό, τότε θα χουμε παίξει με τη φωτιά και θα έχουμε καεί".
Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι "δίνουμε μια αγωνιώδη αλλά απαραίτητη μάχη ώστε να αποφύγουμε το τελευταίο, το βαθύτερο και το σκληρότερο σημείο της κρίσης", τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.
Χαρακτήρισε δε το πολυνομοσχέδιο ως το "εισιτήριο" για να "πάμε στη διαπραγμάτευση για τη βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους".
Όπως σημείωσε, είναι αναγκαία η φάση του καθαρτηρίου για να μπορέσει η χώρα μας να επιβιώσει με ίσους όρους, με ανταγωνιστικές προϋποθέσεις και παραδέχθηκε ότι έχουμε περιέλθει σε "μειωμένη δημοσιονομική κυριαρχία".
Απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση, τόνισε: "Αν νομίζει η αντιπολίτευση ότι καταψηφίζοντας, απέχοντας, λοιδορώντας δεν μετέχει στην ευθύνη κάνει λάθος, πρώτον γιατί ήταν εδώ πριν από μας και δεύτερον γιατί έχει την φιλοδοξία να είναι εδώ και μετά από μας. Αλλά για να συμβεί αυτό πρέπει αυτό το κοινό μας σπίτι να υπάρχει".
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξέφρασε την ελπίδα ότι θα δοθεί ουσιαστική και οριστική λύση στην κρίση κατά τη Σύνοδο Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στις Βρυξέλλες, παρά το γεγονός ότι η γερμανική κυβέρνηση έχει διαμηνύσει πως δεν θα πρέπει να καλλιεργούνται τέτοιες προσδοκίες.

ΠΗΓΗ : enet.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item