Μερικές από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της Αμερικής συμφωνούν: "Φταίει η ευρωπαϊκή ηγεσία για την κρίση της Ελλάδος

Η εφημερίδα  Wall Street Journal,  με κύριο άρθρο της, υποστηρίζει ότι ο μοναδικός τρόπος για να σωθεί το ευρώ, είναι να επιστρέψε...
Η εφημερίδα Wall Street Journal, με κύριο άρθρο της, υποστηρίζει ότι ο μοναδικός τρόπος για να σωθεί το ευρώ, είναι να επιστρέψει στις "θεμελιώδεις αρχές του". Μεταξύ άλλων, γίνεται αναφορά στο ενδεχόμενο "εξόδου της Ελλάδας" από την ευρωζώνη, που θα δημιουργήσει όμως "αρνητικό προηγούμενο" και για άλλες χώρες με οικονομικά προβλήματα.
Ως η "καλύτερη επιλογή" κρίνεται η "ελεγχόμενη χρεοκοπία" με "κουρέματα" για τους ξένους πιστωτές. Η σύνταξη της εφημερίδας ισχυρίζεται επίσης ότι η ελληνική κρίση δεν απέδειξε ότι το ευρώ ήταν λάθος, κατηγορεί ωστόσο την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης διότι προβάλλει ως "αδιανόητο το ενδεχόμενο" μιας εθνικής χρεοκοπίας, υπερασπιζόμενη την ελληνική κυβέρνηση από τις επιπτώσεις της "αλόγιστης σπατάλης".
Σε δημοσίευμα της Washington Post υποστηρίζεται ότι οι προσπάθειες διαχείρισης της ελληνικής κρίσης μετατρέπονται σε ένα εξαιρετικά υψηλό παιχνίδι μεταξύ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων.

Στο πρακτορείο Bloomberg επισημαίνεται η "διαφορετική προσέγγιση" μεταξύ της Γερμανίας και της Γαλλίας σχετικά με μια ενδεχόμενη ελληνική χρεοκοπία. Η Γερμανίδα καγκελάριος, 'Αγκελα Μέρκελ, η οποία θα συναντηθεί με το Γάλλο πρόεδρο, Νικολά Σαρκοζί, έχει ήδη αναφερθεί στην ανάγκη προετοιμασίας για την αντιμετώπιση ενδεχόμενης χρεοκοπίας, ένα γεγονός που προεξοφλούν ήδη οι αγορές, όπως τονίζεται, υπογραμμίζοντας ότι ο κ. Σαρκοζί είναι αντίθετος στη χρεοκοπία λόγω της έκθεσης των τραπεζών της Γαλλίας στο ελληνικό χρέος.
Η εφημερίδα New York Times, με κύριο άρθρο της, εκτιμά ότι απαιτούνται "επιθετικές μεταρρυθμίσεις" για να αποτραπεί η ελληνική χρεοκοπία, καθώς και ανάκαμψη και ανάπτυξη. Σύμφωνα με τη νεοϋορκέζικη εφημερίδα, επί δεκαετίες, τα κύρια πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα "διεύρυναν αλόγιστα" τα κρατικά μισθολόγια για να ανταμείψουν υποστηρικτές τους και μειώσουν τεχνηέντως την ανεργία. Αυτή η πρακτική, που βύθισε την Ελλάδα βαθιά μέσα στο χρέος, πρέπει πλέον ανατραπεί, όπως εκτιμάται.


ΠΗΓΗ : news247.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item