Ρίχνει το τελευταίο του χαρτί ο Παπανδρέου, αυτό του δημοψηφίσματος και της ψήφου εμπιστοσύνης στην Βουλή!!!

Ο Γ. Παπανδρέου εμφανίστηκε καθησυχαστικός ως προς τα ασφαλιστικά ταμεία, τις συντάξεις και τις τραπεζικές καταθέσεις, εκθιάζοντας την...


Ο Γ. Παπανδρέου εμφανίστηκε καθησυχαστικός ως προς τα ασφαλιστικά ταμεία, τις συντάξεις και τις τραπεζικές καταθέσεις, εκθιάζοντας την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το κούρεμα του χρέους.

Δημοψήφισμα προανήγγειλε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής, ρίχνοντας το «μπαλάκι» στον λαό για το αν θα δεχθεί ή όχι τη νέα συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου.


Το "μεγάλο ναι ή το μεγάλο όχι" πρέπει να πουν οι πολίτες στη νέα δανειακή συμφωνία, τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας για πρώτη φορά ανοιχτά για δημοψήφισμα και υπογραμμίζοντας ότι "έχουμε εμπιστοσύνη στους πολίτες" αφού "η εντολή τους θα μας δεσμεύσει".

"Υπάρχει απόλυτη διασφάλιση για τις καταθέσεις και το τραπεζικό σύστημα από τον κρατικό προϋπολογισμό με κοινές μετοχές και θα κερδίσουν όλοι", δήλωσε ο Γ. Παπανδρέου, που "μπορεί να χρειαστεί να περάσουν όλοι από ένα στάδιο κρατικοποίησης σε όφελος όμως όλων των Ελλήνων".

"Η μείωση του χρέους δεν θέτει σε κίνδυνο συντάξεις και ασφαλιστικά ταμείς", είπε ο πρωθυπουργός συμπληρώνοντας ότι με τη μείωση των χρεών των ταμείων βελτιώνεται η βιωσιμότητα τους και όταν εξομαλυνεί η κατάσταση "θα αναπληρωθεί η περιουσία των ασφαλιστικών ταμείων".

Ο Γ. Παπανδρέου μίλησε πολλές φορές για τις επερχόμενες εκλογές, που όπως τόνισε θα γίνουν κανονικά το 2013 και όχι νωρίτερα αφού "αυτή η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία".

"Στην επιτήρηση είναι η χώρα μας από το 2004 συνεχώς, με μια μικρή διακοπή που δεν έπρεπε να υπάρξει", τόνισε ο πρωθυπουργός για να συμπληρώσει ότι "στην επιτήρηση που μπήκαμε για δεύτερη φορά, ήταν για τον προϋπολογισμό του 2009". "Τώρα θα υπάρχει εποπτεία για κάθε χώρα της ευρωζώνης, η επιτήρηση μπήκε για πολύ συγκεκριμένους λόγους, ποτέ ως ΠΑΣΟΚ δεν είχαμε τίποτα να κρύψουμε" είπε ο Γ. Παπανδρέου συμπληρώνοντας πως με την επιτήρηση θα βρούμε εκείνους τους ανθρώπου με τις καλές πρακτικές για να μας βοηθήσουν".Πληροφορίες από enet.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item