Παπανδρέου: "Δεν τίθεται θέμα παραίτησης"

Μετά από παρέμβαση του στο "Έθνος της Κυριακής" ο Παπανδρέου αναφέρει πως έχει ανοιχτά μπροστά του όλα τα ενδεχόμενα και είναι...

Μετά από παρέμβαση του στο "Έθνος της Κυριακής" ο Παπανδρέου αναφέρει πως έχει ανοιχτά μπροστά του όλα τα ενδεχόμενα και είναι ανοιχτός σε προτάσεις (μήπως ακόμα μια προσπάθεια οικουμενικής κυβέρνησης) αλλά δεν σκέφτεται το σενάριο της παραίτησης του.
Από την άλλη μετά της αποτρόπαιες αποφάσεις που θα πάρουν στην Σύνοδο Κορυφής, σήμερα ή την Τετάρτη θα χρειαστεί νέα ψηφοφορία στην Βουλή για να περάσει κάποια νέα δανειακή σύμβαση.
Εδώ λοιπόν ο Παπανδρέου θα χρειαστεί την μάλλον ενισχυμένη πλειοψηφία των "180"...
Επανέρχεται λοιπόν το ζήτημα της συναίνεσης από την ΝΔ φυσικά. Όχι βέβαια σε καθολικό σημείο αλλά σε κάποια μέρη θα χρειαστεί την υποστήριξη-συναίνεση της!

Ανοιχτό και το ενδεχόμενο ανασχηματισμού αλλά όπως έχουμε δει δεν θα αλλάξει τίποτα απλά θα είναι άλλο ένα παιχνίδι αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης.

Εχει ακόμη βάση το σενάριο περί συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ με συμφωνία Παπανδρέου-Σαμαρά; Και με μια πρώτη, απλή, ανάγνωση των δεδομένων, ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι τα περιθώρια είναι... μηδενικά. Κυβερνητικά στελέχη αποκλείουν, στην παρούσα φάση, το ενδεχόμενο, επισημαίνοντας ότι είναι ο Αντώνης Σαμαράς που κατεδάφισε κάθε γέφυρα συνεργασίας και συνεννόησης - "δεν δέχθηκε το αυτονόητο, να συνοδεύσει τον πρωθυπουργό, όπως του πρότεινε, στο κρίσιμο Συμβούλιο των Βρυξελλών", υπενθυμίζουν και προσθέτουν ότι συγκυβέρνηση χωρίς τη "σφραγίδα" του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν συζητείται.

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item