Δεν πρόκειται να γίνει άρση ασυλίας στον Χριστόφια για τις ποινικές ευθύνες της έκρηξης στην ναυτική βάση

Ο πρόεδρος Χριστόφιας δεν θα υποβληθεί σε ποινική ανάκριση σε σχέση με την έκρηξη στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς και δεν προκύπ...


Ο πρόεδρος Χριστόφιας δεν θα υποβληθεί σε ποινική ανάκριση σε σχέση με την έκρηξη στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς και δεν προκύπτει θέμα άρσης της ασυλίας του, σύμφωνα με τον γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, Πέτρο Κληρίδη.
"Κατά την κρίση μου δεν υφίστανται ποινικά αδικήματα, που να μπορούν να χαρακτηριστούν ως ατιμωτικής ή ηθικής αισχρότητας, να δικαιολογούν την υποβολή αιτήματος για άρση της ασυλίας του Προέδρου στο Ανώτατο Δικαστήριο. Αν υποβαλλόταν τέτοιο αίτημα, το Ανώτατο δεν θα είχε πολλή δυσκολία να το απορρίψει. Για το αν προκύπτουν ζητήματα για μετά τη λήξη της θητείας του Προέδρου, το Σύνταγμα είναι ξεκάθαρο: Δεν μπορεί να διωχθεί για αδίκημα "τελεσθέν υπ΄ αυτού εν τη ασκήσει του λειτουργήματός του", δήλωσε στον "Φιλελέυθερο", ο Πέτρος Κληρίδης.

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item