Όλο και πιο πολλοί βάζουν το δίλημμα κυβέρνηση σωτηρίας ή εκλογές!

Για παράδειγμα, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Παρασκευής ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κρεμαστινός ζήτησε δραστικές αποφάσεις:...

Πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας ή εκλογές

Για παράδειγμα, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Παρασκευής ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κρεμαστινός ζήτησε δραστικές αποφάσεις: κυβέρνηση εθνικής ενότητας, ή δημοψήφισμα, ή εκλογές.

Συγκεκριμένα, είπε: «Εφόσον τα υπόλοιπα κόμματα δεν μπορούν να ακολουθήσουν τη γραμμή της κυβέρνησης, χρειάζονται άλλες λύσεις, όπως εκλογές ή δημοψήφισμα, αλλιώς η χώρα οδηγείται σε χρεοκοπία». Σε άλλη αποστροφή του λόγου του, ο κ. Κρεμαστινός ανέφερε πως πρέπει να υπάρξει μη μονο-κομματική κυβέρνηση, εθνικής σωτηρίας.

Σε ανάλογο πνεύμα, η δήλωση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Νίκου Σαλαγιάνη, στον ΒΗΜΑ 99,5, ο οποίος είπε πως «δεν έχει σημασία ποιος θα έχει το πάνω χέρι· αν δεν πετύχει η συναίνεση, λύση είναι οι εκλογές».

Στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νάσος Αλευράς έθεσε θέμα λήψης πρωτοβουλιών από τον πρωθυπουργό και διαφορετικής λειτουργίας της κυβέρνησης.

Ειδικότερα, έκανε λόγο για ανάγκη αλλαγής λειτουργίας του πρωθυπουργικού γραφείου και συγκεκριμένου σχεδιασμού για το επόμενο χρονικό διάστημα. Ακόμη, σημείωσε ότι «υπάρχει ζήτημα με την αποτελεσματική λειτουργία του κράτους και πρέπει να τεθούν σαφή χρονοδιαγράμματα και να μην επαφίενται τα πράγματα στην καλή θέληση των υπουργών».

Μια σειρά βουλευτών που ψήφισαν «με βαριά καρδιά» το πολυνομοσχέδιο, κατέστησαν σαφές ότι «είναι η τελευταία φορά» που ψηφίζουν μέτρα και συνέδεσαν τη δήλωση αυτή με την ανάγκη για ανάληψη πολιτικών πρωτοβουλιών.

«Από Δευτέρα», απαίτησε κλείνοντας μια δραματική ομιλία της στη Βουλή η Βάσω Παπανδρέου, ενώ ανάλογη ήταν η τοποθέτηση του βουλευτή Κώστα Καρτάλη. «Τέλος της ανοχής», διαμήνυσε ο βουλευτής Ν. Σαλαγιάννης, δηλώνοντας επίσης ότι ψηφίζει και αυτός για «τελευταία φορά» μέτρα.
Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας ζήτησαν οι βουλευτές Δημ.Λιντζέρης και Τόνια Αντωνίου.

Στο Υπουργικό Συμβούλιο ο υπουργός Εσωτερικών Χ. Καστανίδης έθετε και πάλι θέμα «νομιμοποίησης» αυτής της πολιτικής, επαναφέροντας ουσιαστικά την πρόταση για διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Η συζήτηση στο Υπουργικό Συμβούλιο δεν επεκτάθηκε. Ουδείς στήριξε το «αίτημα Καστανίδη» (αντίθετα, υπήρξε σκληρή κριτική, όπως για παράδειγμα από τον Μ. Παπαϊωάννου).ΠΗΓΗ : tanea.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item