Όλα πέφτουν στην Ελλάδα αλλά το χρέος πάντα αναθεωρείται προς τα πάνω...

Όπως όλοι βλέπουμε, η κυβέρνηση όχι μόνο δεν προσπαθεί να βγάλει την Ελλάδα από τον βάλτο που η ίδια την έχει ρίξει αλλά όσο πάει και...


Όπως όλοι βλέπουμε, η κυβέρνηση όχι μόνο δεν προσπαθεί να βγάλει την Ελλάδα από τον βάλτο που η ίδια την έχει ρίξει αλλά όσο πάει και κολλάμε πιο βαθιά!
Για ακόμη μια φορά η Ελληνική Στατιστική Αρχή προχώρησε σε αναθεώρηση του ελλείμματος, φυσικά προς τα πάνω, που αυτό ξέρετε φαντάζομαι τι σημαίνει!
Μέτρα, μέτρα κι άλλα μέτρα!

Στο 10,6% ως ποσοστό του ΑΕΠ ανέρχεται το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού για το 2010, από το 10.5% της προηγούμενης εκτίμησης (Απρίλιος), σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ). Ανοδική είναι και η εκτίμηση για το χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ.
Σύμφωνα με προσωρινά στοιχεία,  το  έλλειμμα  της  Γενικής Κυβέρνησης  για  το  έτος 2010, όπως υπολογίζεται στο πλαίσιο της Διαδικασίας Υπερβολικού Ελλείμματος, εκτιμάται στα 24,1 δισ. ευρώ (10,6%  επί του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος), ενώ το ενοποιημένο χρέος  της  Γενικής  Κυβέρνησης  στο  τέλος  του  2010  ανήλθε  στα  329,4  δισ. ευρώ, ήτοι 144,9% επί του ΑΕΠ από το 142,8% που είχε εκτιμηθεί τον περασμένο Απρίλιο από την ΕΛΣΤΑΤ.

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item