Το παιχνιδάκι της Γερμανίας στην τελική του ευθεία

Θυμάστε που λέγαμε πως οι Γερμανοί επιθυμούν να αποχωρήσουν όσο πιο γρήγορα γίνεται από το ευρώ και να υιοθετήσουν και πάλι το μάρκ...Θυμάστε που λέγαμε πως οι Γερμανοί επιθυμούν να αποχωρήσουν όσο πιο γρήγορα γίνεται από το ευρώ και να υιοθετήσουν και πάλι το μάρκο;

Ε λοιπόν από τότε υποψιαζόμασταν πως όλα όλα οδηγούσαν στην τελική φάση του σχεδίου τους. Πιο είναι αυτό;;;

Μα φυσικά να αποχωρήσουν αυτοί από την Ευρωζώνη και από το ευρώ...

Θέλετε μήπως να σας αφήσω λίγο χρόνο να το ξαναδιαβάσετε;;; Ε ναι λοιπόν όλες οι εξελίξεις που τρέχουν με καταιγιστικό ρυθμό τόσο καιρό, οι δήθεν αντιδικίες της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα, οι διφορούμενες απόψεις της Μέρκελ και των βοηθών της κάθε φορά που είτε την μια υποστήριζαν την Ελλάδα είτε την άλλη μίλαγαν για μαχαίρι που θα μπει βαθιά στο κόκκαλο, όλα αυτά είχαν ως στόχο την επιμήκυνση του χρόνου ώστε η Γερμανία να μπορέσει να αποκομίσει τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη από την "καημένη" την Ελλάδα και σαν αποτέλεσμα να καταφέρει αυτή να βγει από την κρίση μόνο με το πλιάτσικο που συντελέστηκε εις βάρος μας.

Ακόμα ένα επιχείρημα είναι η ομιλία της Philippa Malmgren, η οποία διετέλεσε οικονομικός σύμβουλος του προέδρου George W. BushΜιλώντας στην πρόσφατη πανευρωπαϊκή συνεδρίαση της Threadneedle Investments στο Λονδίνο, η Malmgren ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι κατά τη γνώμη της, «η Γερμανία θα φύγει από το ευρώ», και πως η απόφαση έχει ήδη παρθεί από την γερμανική κυβέρνηση.«Πιστεύω πως ήδη έχουν βάλει μπροστά τις μηχανές εκτύπωσης χρήματος, και  μάλιστα βγάζουν στην επιφάνεια τα παλιά μάρκα, που περίσσεψαν από την εποχή που εισήχθη το ευρώ…», είπε.

Παράλληλα μια μελέτη η οποία είχε δημοσιευτεί το 2007 και ανέλυε 70 περιπτώσεις αποχωρήσεων διάφορων χωρών από νομισματικές ενώσεις, κατέληξε στο συμπέρασμα πως όσες χώρες αποχωρούν, τείνουν να είναι πιο μεγάλες, πιο πλούσιες, και πιο δημοκρατικές, με έναν πιο υψηλό του μέσου όρου πληθωρισμό.

Ελπίζουμε λοιπόν να βγούμε ψεύτες αλλά οι μέχρι τώρα κινήσεις καταδεικνύουν αυτό ακριβώς το συμπέρασμα...

Τώρα πια θα είναι η έκβαση για την Ελλάδα, θα μας επιτρέψετε να διατηρήσουμε τις επιφυλάξεις μας!

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item