Αναπληρώσεις μαθημάτων στα σχολεία και τα Σάββατα - Αποζημιώσεις για τις ζημιές στα σχολεία από τους δράστες ή τους γονείς τους!

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, στα σχολεία που έχασαν διδακτικές ώρες λόγω των καταλήψεων, η αναπλήρωση προβλέπεται...


Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, στα σχολεία που έχασαν διδακτικές ώρες λόγω των καταλήψεων, η αναπλήρωση προβλέπεται με:

    - Περικοπή περιπάτων και εκδρομών

    - Περιορισμό των εργασίμων ημερών των πολυήμερων εκδρομών.

    - Αξιοποίηση των σχολικών εορτών (πραγματοποιούνται και οι εορτές και τα μαθήματα).

    - Εφόσον η ύλη δεν μπορεί να καλυφθεί με τους παραπάνω τρόπους, προστίθενται διδακτικές ώρες μετά την ολοκλήρωση του ημερησίου προγράμματος, και αξιοποιούνται τα Σάββατα.

    - Εφόσον η ύλη δεν μπορεί να καλυφθεί με την σωρευτική εφαρμογή των παραπάνω και απαιτηθεί παράταση του διδακτικού έτους, αυτό θα υλοποιηθεί με απόφαση του υπουργείου, βάσει των ισχυουσών διατάξεων, μετά από τεκμηριωμένη εισήγηση των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης.

    - Με την αναπλήρωση πρέπει να εξασφαλίζεται για κάθε μάθημα η κάλυψη τουλάχιστον των 4/5 των απολεσθεισών ωρών διδασκαλίας.

    - Με την παύση της λειτουργίας του σχολείου και μέχρι να υλοποιηθεί η λειτουργία του, ο διευθυντής συγκαλεί το Σχολικό Συμβούλιο ανά δεκαπενθήμερο, προς τον σκοπό αντιμετώπισης της κατάστασης και διατύπωσης γνώμης για την ενδεδειγμένη διαδικασία αναπλήρωσης των ωρών διδασκαλίας που έχουν χαθεί.


Εν τω μεταξύ, μηνυτήριες αναφορές έχουν γίνει σε σχολεία όλης της χώρας, όπου υπήρξαν ζημιές και άλλα φαινόμενα ανομίας, με τις οποίες ζητείται και η αποζημίωση των ζημιών από τους δράστες ή τους κηδεμόνες τους, εφόσον είναι ανήλικοι, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.


ΠΗΓΗ : enet.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item