Δείτε την κατάντια της κυβέρνησης...Λευκή απεργία από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών!

Η λιτότητα χτύπησε και την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Έτσι, οι πράκτορες και οι υπάλληλοι της ΕΥΠ κατέβηκαν σήμερα (13/10/2011) το ...


Η λιτότητα χτύπησε και την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Έτσι, οι πράκτορες και οι υπάλληλοι της ΕΥΠ κατέβηκαν σήμερα (13/10/2011) το απόγευμα στο προαύλιο υπουργείου Προστασίας του Πολίτη πραγματοποιώντας λευκή απεργία λόγω των τεράστιων περικοπών στα εισοδήματα τους! Επειδή δεν επιτρέπεται να απεργήσουν βγήκαν στον προαύλιο χώρο και αρνούνται να επιστρέψουν στις υπηρεσίες τους μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους.

Κατάντια ή άλλη μία "υπέρβαση" της κυβέρνησης Παπανδρέου, αφού τα επιδόματα της ΕΥΠ έχουν εφαρμοσθεί με νόμο;

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Μαγνησίας, κ. Θανάσης Νάκος, έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τη σημερινή πρωτοφανή συγκέντρωση διαμαρτυρίας των υπαλλήλων της Ε.Υ.Π:

«Προκαλεί τουλάχιστον απορία η απόφαση της κυβέρνησης να μην εξαιρέσει από το νέο μισθολόγιο του Δημοσίου όσους υπηρετούν στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.), τη στιγμή που αποφάσισε να εξαιρέσει όσους υπηρετούν στα Σώματα Ασφαλείας.


Και σίγουρα προκαλεί έκπληξη η επιμονή του αρμόδιου υπουργού Προστασίας του Πολίτη σε αυτή τη λανθασμένη απόφαση, που αντιμετωπίζει με άνισο τρόπο μία τόσο σημαντική για την εθνική ασφάλεια υπηρεσία.


Επιμονή, η οποία οδήγησε στο πρωτοφανές φαινόμενο, διοργάνωσης συγκέντρωσης διαμαρτυρίας από το προσωπικό της ΕΥΠ έξω από τα κεντρικά γραφεία της Υπηρεσίας!


Ρωτούμε:


Όταν ο κ. υπουργός δήλωνε ότι “η δουλειά των εργαζομένων στην ΕΥΠ συμβάλλει στην ασφάλεια των πολιτών, στην καταπολέμηση της ανομίας και την ενδυνάμωση της Ελληνικής Δημοκρατίας", ήταν λόγια του αέρα;


Έχουμε ξαναπεί και θα το λέμε με κάθε ευκαιρία: Στα θέματα της ασφάλειας και της προστασίας της χώρας και των πολιτών, δεν χωράνε ούτε λογιστικοί υπολογισμοί, ούτε μικροκομματική ή επικοινωνιακή διαχείριση.


Οι στιγμές απαιτούν σοβαρότητα, την οποία, δυστυχώς, αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση δεν διαθέτει».

Φαίνεται πως το συνδικαλιστικό όργανο της ΕΥΠ, μάλλον... κοιμήθηκε και δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί τα νόμιμα δικαιώματα των υπαλλήλων - πρακτόρων.Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item