Μας πήραν τα...μέτρα και μας ετοιμάζουν για πτώχευση!

Αφού λοιπόν μετά από τις "πολύ σκληρές" διαπραγματεύσεις που κάνει συνέχεια η κυβέρνηση( όχι όχι δεν παίρνουμε αυτά τα μέτ...Αφού λοιπόν μετά από τις "πολύ σκληρές" διαπραγματεύσεις που κάνει συνέχεια η κυβέρνηση( όχι όχι δεν παίρνουμε αυτά τα μέτρα είναι πολύ σκληρά - Δεν σας δίνουμε, και καλά, τη δόση - λαέ συγγνώμη αλλά για να σωθούμε πρέπει να πάρουμε τα μέτρα, μας έχουν στριμώξει στον τοίχο).
Έτσι λοιπόν την Τρίτη θα βγούνε όλοι στην κυβέρνηση περιχαρείς, και θα ζητωκραυγάζουν πως μετά από πολύ κόπο καταφέραμε να εξασφαλίσουμε την 6η δόση για να μπορέσουμε να πληρώνουμε τους μισθούς και τις συντάξεις !!!! Δεν πιστεύω να πιστεύετε κάτι τέτοιο;;; Μα φυσικά τα δάνεια που παίρνουμε είναι για να ξεπληρώνουμε και πάλι άλλα δάνεια. Ναι καλά το καταλάβατε, αυτό οδηγεί σε έναν φαύλο κύκλο!
Διαβάστε λοιπόν τα νέα μέτρα που αναμένονται να εξαθλιώσουν και άλλο τον ελληνικό λαό:

Με τη συμφωνία για επιπλέον μέτρα 6 δισεκατομμυρίων ευρώ την περίοδο 2013-2014, ολοκληρώθηκαν οι σκληρές διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα.
Τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε ακόμα μία συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου με τους αξιωματούχους της τρόικας, η οποία διήρκεσε τρεις ώρες.
Είχαν προηγηθεί διαδοχικές συναντήσεις μέσα στο Σαββατοκύριακο. Το κλιμάκιο αναμένεται να αναχωρήσει από την Αθήνα την Τρίτη, ενώ αναμένεται με αγωνία η έκθεση που θα συντάξει προκειμένου να εκταμιευθεί η 6η δόση.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανακοίνωσε στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, όπου συζητείται ο κρατικός προϋπολογισμός του 2012, τη λήξη των διαπραγματεύσεων και πρόσθεσε ότι απομένουν κάποιες λεπτομέρειες που θα διευθετηθούν μέχρι την Τρίτη.
"Να σπάσουμε τώρα τη φούσκα"
Ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για εξαιρετικά δυσάρεστο και προβληματικό, μια χώρα να αναγκάζεται να προσφύγει σε διεθνή οργανισμό για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα χρέους της, ώστε να αποφύγει τη πτώχευση και να διαφυλάξει το επίπεδο ζωής των πολιτών της.
Επεσήμανε δε ότι μέχρι το τέλος του 2012, η ύφεση θα είναι (αθροιστικά) μείον 15% και τόνισε ότι γυρίζουμε στα επίπεδα ζωής του 2004.
"Είμαστε αναγκασμένοι να κάνουμε την αναγκαία διόρθωση για να μπει στη χώρα μια στέρεα βάση. Αν δεν σπάσουμε τώρα τη φούσκα, τη ψευδαίσθηση που δημιουργήθηκε εδώ και πολλά χρόνια, δεν θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε στο μέλλον, γιατί η κατάσταση είναι επικίνδυνη και αβέβαιη", σημείωσε.
Ο Ευ. Βενιζέλος αναγνώρισε ότι φέρουμε όλοι ευθύνη, ανάλογα, όπως είπε, με το ρόλο που διαδραματίζει ο καθένας, μέσα στο πολιτικό σύστημα.
Οι τελευταίες απαιτήσεις της τρόικας
Οι τροϊκανοί, καχύποπτοι για την εφαρμογή των μέτρων, απαίτησαν νέο "μαξιλάρι" 6 δισ. ευρώ για τη διετία 2013-2014.
Συγκεκριμένα, οι αξιωματούχοι επιμένουν:
*Στην επέκταση του Ενιαίου Μισθολογίου που έχει αποφασιστεί για το Δημόσιο, σε όλες τις ΔΕΚΟ και σε επιχειρήσεις των οποίων το διοικητικό συμβούλιο διορίζεται κατά πλειοψηφία από το Δημόσιο, ή έχουν στο παρελθόν επιχορηγηθεί από τον προϋπολογισμό.
*Μείωση μισθών και στον ιδιωτικό τομέα, με κατάργηση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
*Επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων και άμεση αξιοποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας.
Η Τρόικα φέρεται να απαίτησε τη δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος 27,3 δισ. ευρώ μέσα σε τρία χρόνια.


Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και news247.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item