Πάγκαλος: "Ο κ. Πρωτόπαπας πρέπει να ξέρει τι του γίνεται" - "Δεν αντέχει η Ελλάδα άλλους φόρους"

Διαβάστε αναλυτικά τι είπε ο Θ. Πάγκαλος  σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Φάκελοι» του Σκάϊ: Ο κ. Πάγκαλος αναφέρθηκε και στις αρμοδιό...

Διαβάστε αναλυτικά τι είπε ο Θ. Πάγκαλος σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Φάκελοι» του Σκάϊ:

Ο κ. Πάγκαλος αναφέρθηκε και στις αρμοδιότητές του για τις συγχωνεύσεις δημοσίων Οργανισμών, απορρίπτοντας την κριτική που έχει δεχτεί για καθυστερήσεις στις συγχωνεύσεις, τονίζοντας ότι το δικό του έργο έχει ολοκληρωθεί προ οκταμήνου, ο ίδιος δεν έχει νομοθετική δυνατότητα και το έργο ανήκει στους υπουργούς. Επέκρινε μάλιστα και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ Χρήστο Πρωτόπαπα, ο οποίος του είχε καταλογίσει ευθύνες για καθυστερήσεις στις συγχωνεύσεις. «Ο κ. Πρωτόπαπας πρέπει να ξέρει τι του γίνεται ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος σε θέματα εθνικής συνεννόησης ο κ. Πάγκαλος τόνισε ότι αλλιώς θα ήταν τα πράγματα αν ο κ. Σαμαράς, κατά το ισπανικό πρότυπο, στήριζε τις βασικές επιλογές της κυβέρνησης. Αλλά τόσο η ΝΔ όσο και τα άλλα κόμματα, τόνισε, ξεκινούν από το πώς θα κάνουν ζημιά στην κυβέρνηση και αυτός δεν είναι τρόπος συνεννόησης. Μια παρόμοια στάση του κ. Σαμαρά, πρόσθεσε, θα έδινε άλλο νόημα στη θέση που διατύπωσε ο κ. Παπανδρέου, πριν λίγους μήνες, ότι προκειμένου για το καλό της χώρας, θα μπορούσε να μην είναι ο ίδιος πρωθυπουργός.

Ο κ. Πάγκαλος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο επανάληψης μια παρόμοιας εξέλιξης, αλλά τόνισε ότι το θέμα δεν είναι αυτό και ότι πρέπει να υπάρξουν συμφωνίες επί της ουσίας. Πρέπει, είπε, να υπάρξει μια στοιχειώδης συνείδηση της πραγματικότητας από όλους.

Ανέφερε επίσης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ότι η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, παρά τις γκρίνιες, κάθε φορά που χρειάστηκε να πει το μεγάλο «ναι», το έκανε και θα το ξανακάνει.

Σχετικά με τους φόρους που έχουν επιβληθεί ο κ. Πάγκαλος τόνισε ότι «δεν μπορούμε να βάλουμε άλλους φόρους». Και πρόσθεσε ότι «η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων έχει εξαντληθεί» και ότι δεν πρέπει να επιδιωχθεί η δημοσιονομική ισορροπία μέσω της επιβολής νέων φόρων.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επιτέθηκε κατά των συνδικαλιστών που εμποδίζουν εργαζομένους να προσέλθουν στους χώρους εργασίας για να εργαστούν, καταλαμβάνοντας τους χώρους. Αυτό είναι παράνομο και αντισυνταγματικό, είπε ο κ. Πάγκαλος. Ο οποίος επέκρινε και ορισμένες «πολιτικές ηγεσίες», τις οποίες χαρακτήρισε «χυδαίες», διότι παρακινούν πολίτες να λοιδωρούν και να προπηλακίζουν πολιτικούς τους αντιπάλους, χαρακτηρίζοντας τις συγκεκριμένες ηγεσίες «επαναστάτες της δεκάρας».

Σχετικά με το θέμα που ανέκυψε για το αν θα πληρώσει ή όχι την έκτακτη εισφορά, διευκρίνισε ότι ουδέποτε είπε ότι δεν θα πληρώσει, αλλά ότι δυσκολεύεται να βρει τα χρήματα. «Θα το πληρώσω», υπογράμμισε και σχετικά με τα περί σύλληψής του από τον κ. Βενιζέλο, ανέφερε ότι ο αστεϊσμός του ήταν προφανής.

Ο κ. Πάγκαλος δεν άφησε εκτός κριτικής και τους δημοσιογράφου και τους εκδότες, σε ότι αφορά στις δηλώσεις περί «πόθεν έσχες». Οι εκδότες και οι δημοσιογράφοι, είπε, πρέπει να αναρτούν το «πόθεν έσχες» τους και στο διαδίκτυο και όχι μόνο να το καταθέτουν στο ΄Αρειο Πάγο, όπου δεν ελέγχεται.

Αναφορικά με το τι γίνεται με την υπόθεση των χρημάτων που έχουν εξαχθεί στην Ελβετία, ο κ. Πάγκαλος είπε ότι επίκειται, τους επόμενους μήνες, η υπογραφή συμφωνίας που θα προβλέπει την φορολόγηση ελληνικών κεφαλαίων, από τα οποία η Ελβετία θα κρατά ένα μικρό μέρος από τη φορολόγηση και τα υπόλοιπα θα πηγαίνουν στη χώρα προέλευσης των κεφαλαίων.


ΠΗΓΗ : newsbeast.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item