Παρά τις ευθύνες που το απέδωσαν για την έκρηξη στην ναυτική βάση ο Χριστόφιας δεν παραιτείται!

Πριν μια εβδομάδα περίπου, την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου , παραδόθηκε το πόρισμα για την έκρηξη στην ναυτική βάση  στην οποία έχασαν τη ζω...


Πριν μια εβδομάδα περίπου, την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου, παραδόθηκε το πόρισμα για την έκρηξη στην ναυτική βάση στην οποία έχασαν τη ζωή τους 13 άνθρωποι και καταστράφηκε ο ηλεκτροπαραγωγός σταθμός του νησιού.
Σύμφωνα με το πόρισμα του νομικού που είχε αναλάβει την υπόθεση, έριχνε τις ευθύνες στον πρόεδρο Χριστόφια στον οποίο αναγνώριζε πολιτικές και θεσμικές ευθύνες.

Βέβαια σύμφωνα με τον γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, Πέτρο Κληρίδη, δεν είναι δυνατόν να αποδοθεί καμία ποινική ευθύνη για την έκρηξη καθώς ο Χριστόφιας προστατεύετε από ασυλία και κανένα αδίκημα δεν αναγνωρίζεται κατά την διάρκεια της θητείας!

Το μόνο λοιπόν του έμενε για να διασώσει την υπόληψη και όση τσίπα του είχε απομείνει, ήταν να παραιτηθεί άμεσα κάτι που απ'ότι φαίνεται δεν είναι διατεθειμένος να κάνει!


"Η ενότητα δεν θα διαφυλαχθεί με την παραίτηση του προέδρου", τόνισε ο Δημήτρης Χριστόφιας ενώ πρόσθεσε, αναφερόμενος στις εκκλήσεις της αντιπολίτευσης μετά και τη δημοσίευση του πορίσματος για την έκρηξη στη ναυτική βάση να αποχωρήσει από το αξίωμα, ότι "θα ασκήσει τα καθήκοντά του μέχρι τη λήξη της θητείας του και πρέπει αυτό να γίνει...κατανοητό από όλους ανεξαίρετα".

Επιπλέον ο Δ.Χριστόφιας επισήμανε πως το γεγονός ότι δεν έγινε κατορθωτή μέχρι τώρα η λύση του Κυπριακού οφείλεται στις υπέρμετρες απαιτήσεις της άλλης πλευράς η οποία αρνείται να παραμείνει προσηλωμένη στα πλαίσια της συμφωνημένης βάσης λύσης. Η τουρκοκυπριακή πλευρά «υπαναχωρεί ακόμη και από προηγούμενες συγκλίσεις μεταξύ των δύο μερών, ενώ ταυτόχρονα καταθέτει θέσεις και προτάσεις, οι οποίες αρκετές φορές βρίσκονται εκτός της συμφωνημένης βάσης των διαπραγματεύσεων», πρόσθεσε.
Όμως, πρόσθεσε πως αλλαγή του στρατηγικού στόχου της ελληνικής πλευράς ως αποτέλεσμα της τουρκικής αδιαλλαξίας θα δώσει απλά την ευκαιρία στην Τουρκία να απαλλαγεί από το συμφωνημένο πλαίσιο και να προωθήσει αποτελεσματικά το στόχο για δύο κράτη στην Κύπρο

Σε ό,τι αφορά τις έρευνες για υδρογονάνθρακες, επανέλαβε ότι τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν είναι διαπραγματεύσιμα και οι έρευνες θα συνεχιστούν παρά τις προκλήσεις και την ένταση που προκαλεί η Τουρκία. Η ενδεχόμενη ανεύρεση και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων, ανέφερε, αποτελεί ακόμη ένα ισχυρό κίνητρο για λύση του Κυπριακού. Διανοίγει ταυτόχρονα, συνέχισε, εξαιρετικές προοπτικές στον οικονομικό τομέα για την πατρίδα και το λαό μας.
Τέλος αναφερόμενος στις τουρκικές αντιδράσεις για την άσκηση της κυπριακής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο πρόεδρος Χριστόφιας διαμήνυσε σε όσους συμπεριφέρονται ως νεοσουλτάνοι ότι η Κύπρος θα ασκήσει την προεδρία είτε το θέλουν, είτε όχι. Όμως είπε πως για να μπορέσει η Κύπρος να ανταποκριθεί χρειάζεται πρώτιστα ενότητα και πολιτική σταθερότητα και για το στόχο αυτό θα πράξει ότι είναι δυνατό. Είναι ευθύνη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και της διεθνούς κοινότητας, τόνισε, να καλέσουν την Τουρκία και την τουρκοκυπριακή ηγεσία σε τάξη.

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item