Ετοιμάζεται το ΔΝΤ να ενισχύσει Ιταλία και Ισπανία;;;

Πρόκειται για την πρώτη αντίδραση του παγκόσμιου δανειστή σε δημοσιεύματα, του Σαββατοκύριακου, σύμφωνα με τα οποία το ΔΝΤ θα μπορού...

Προς ενίσχυση της Ιταλίας και της Ισπανίας το ΔΝΤ;


Πρόκειται για την πρώτη αντίδραση του παγκόσμιου δανειστή σε δημοσιεύματα, του Σαββατοκύριακου, σύμφωνα με τα οποία το ΔΝΤ θα μπορούσε να παρέχει, μια βραχυπρόθεσμη δυνατότητα σε χώρες (χωρίς όμως να τις κατονομάζει), προκειμένου να εμποδίσει την μετάδοση της τρέχουσας οικονομικής κρίσης, στην Ευρωζώνη, αναφέρει το Reuters.

Η ιαπωνική εφημερίδα Yomiouri Shimbun, χρησιμοποιώντας ανώνυμες πηγές, αναφέρει ότι υπάρχει το ενδεχόμενο το ΔΝΤ να παράσχει κεφάλαια στην Ιταλία και την Ισπανία, όπου τα κρατικά ομόλογα παραμένουν υψηλά.

Σε ανακοίνωσή του το ΔΝΤ, ανέφερε ότι τον περασμένο χρόνο επεξεργάστηκε τις ήδη υπάρχουσες ρυθμίσεις δανεισμού, βάσει των μεταρρυθμίσεων που ξεκίνησαν το 2008 και το 2009, ως προστιθέμενα εργαλεία, προκειμένου να ανταποκρίνεται σε κρίσεις. Πάντως, δεν αναφέρθηκε άμεσα στην έναρξη λειτουργίας νέας δυνατότητας δανεισμού.

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item