Ο Βενιζέλος...ακόμα προσπαθεί(;) να πατάξει την φοροδιαφυγή κεφαλαίων στο εξωτερικό

Θυμάστε το καθημερινό σήριαλ πότε με πρωταγωνιστή τον Πάγκαλο και πότε με τον Βενιζέλο να υπόσχονται άμεση φορολόγηση στα κεφάλαια ...Θυμάστε το καθημερινό σήριαλ πότε με πρωταγωνιστή τον Πάγκαλο και πότε με τον Βενιζέλο να υπόσχονται άμεση φορολόγηση στα κεφάλαια που φεύγουν στο εξωτερικό είτε διάφορους φοροφυγάδες με μηδενικές φορολογικές δηλώσεις στην Ελλάδα και εκατομμύρια σε καταθέσεις στο εξωτερικό;;;


Ε λοιπόν μετά από πολλά (και όταν λέμε πολλά εννοούμε πολλά) παρακάλια, ίσως καταφέρουν τελικά να το πετύχουν, τουλάχιστον εν μέρει(με αυτούς που έχουμε μπλέξει καλό είναι να κρατάμε μια επιφύλαξη)!


Έχουμε και λέμε λοιπόν το "φιλόδοξο" σχέδιο τους που ακόμα και αν πετύχει θα χρειαστεί πολύ καιρό για να εφαρμοσθεί πλήρως:Βάσει της συμφωνίας, όσοι διατηρούν καταθέσεις σε ελβετικές τράπεζες θα έχουν δύο επιλογές: Είτε να αποκαλύψουν τα στοιχεία τους στις ελληνικές Αρχές, είτε να καταβάλουν ένα φόρο που θα επιβληθεί επί του συνόλου του κατατεθειμένου (ή επενδυμένου) κεφαλαίου που θα αντιστοιχεί στο ύψος του φόρου που θα είχε καταβληθεί αν το ποσό της κατάθεσης είχε δηλωθεί ως εισόδημα στην ελληνική φορολογική αρχή.
Ο επιβαλλόμενος φόρος θα υπολογίζεται βάσει ενός τύπου που λαμβάνει υπόψη την κίνηση του λογαριασμού της τελευταίας δεκαετίας, την κίνηση του λογαριασμού μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας και άλλες παραμέτρους.
Επίσης, στη συμφωνία θα καθορίζονται οι όροι για τις μελλοντικές καταθέσεις, καθώς και το πλαίσιο παροχής πληροφοριών και στοιχείων από τις ελβετικές αρχές, κατόπιν αιτήματός των ελληνικών αρχών και εφόσον τίθεται ζήτημα παράνομων κεφαλαίων. Η διαδικασία αυτή δεν καλύπτει ποινικά αδικήματα και δεν αναιρεί συμφωνίες αποφυγής διπλής φορολογίας.
Τα κύρια στοιχεία της ελληνοελβετικής συμφωνίας θα λάβουν αρχικά τη μορφή προσυμφώνου που θα εγκριθεί από τις δύο πλευρές και θα δημοσιοποιηθεί έως τα τέλη του έτους.

Καλά λοιπόν όλα αυτά αλλά το θέμα που μας απασχολεί εμάς ως συνήθως είναι κατά πόσο θα εφαρμοσθούν όλα αυτά καθώς (ναι τείνουμε να καταντήσουμε γραφικοί) στην Ελλάδα ζούμε.
Εμείς να ξαναπούμε πως δεν πιστεύουμε όλα αυτά τα περίτρανα λόγια του υπουργού Οικονομικών Ε. Βενιζέλου καθώς είμαστε σίγουροι πως μέσα σε αυτά τα ονόματα που υπάρχουν στην Ελβετία και σε οποιοδήποτε άλλο μέρος στη Γη, θα έχουν μερικά εκατομμυριάκια και κάποιοι αγαπημένοι μας υπουργοί, πρώην και νυν!

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item