Και εμείς φωνάζουμε για την φοροκάρτα! Απουσιολόγιο μαθητών με σαρωτές δακτυλικών αποτυπωμάτων σε σχολείο των ΗΠΑ

Απουσιολόγιο μέσω υψηλής "παρακολούθησης" σαρωτών θα υπάρχει στην επαρχία Ουάσιγκτον, της Φλόριντα. Αντί τη συνήθη κλήση τ...Απουσιολόγιο μέσω υψηλής "παρακολούθησης" σαρωτών θα υπάρχει στην επαρχία Ουάσιγκτον, της Φλόριντα. Αντί τη συνήθη κλήση του ονόματος και την απάντηση, οι μαθητές πλέον, τσεκάρονται στη τάξη με συσκευές σάρωσης δάχτυλου. Και για να υπάρχει καλύτερη παρακολούθηση των μαθητών από το λεπτό που έρχονται σε περιοχή που εποπτεύεται μέχρι να μεταφερθούν με ασφάλεια στο σπίτι πάλι, οι σαρωτές τώρα μετακινούνται από το σχολικό κτίριο στο σχολικό λεωφορείο.

Τα συστήματα έχουν δραστηριοποιηθεί στο εσωτερικό των σχολείων της επαρχίας Ουάσιγκτον για περίπου δύο μήνες, αλλά δεδομένου ότι οι περισσότεροι από τους μαθητές στην περιοχή ανεβαίνουν στο λεωφορείο ούτως ή άλλως, οι υπάλληλοι έχουν αποφασίσει ότι το καλύτερο μέρος για τους σαρωτές είναι στα λεωφορεία τους. Στην επόμενη εβδομάδα, αρκετά λεωφορεία θα εφοδιαστούν με σαρωτές. Αν το σύστημα αποδειχθεί χρήσιμο, όλα τα λεωφορεία θα τους έχουν σαρωτές μέχρι το τέλος του εξαμήνου.

Με κόστος για τον κάθε μαθητή στα 30 δολάρια και ανά έτος, το σύστημα δεν είναι από τα φθηνά, ωστόσο, πολλοί λένε ότι αξίζει το κόστος. Υπάρχει βέβαια, η δυνατότητα για γονείς που δεν θέλουν τα παιδιά τους να δίνουν τα δακτυλικά τους αποτυπώματα στο σχολείο για οποιονδήποτε λόγο, να επιλέξουν τα παιδιά τους να κάνουν τον έλεγχο με τους εκπαιδευτικούς τους σε ένα πιο αναλογικό τρόπο.

Αυτό λοιπόν δείχνει την κατάντια της νέας τάξης πραγμάτων,όπου με αργά και σταθερά βήματα οδηγούν την πραγματικότητα μας σε αυτήν την αθλιότητα. Άνθρωποι ρομπότ χωρίς συναίσθημα και βούληση.


ΠΗΓΗ : popsci.com και pentapostagma.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item