Η επέλαση των δανειστών μόλις ξεκίνησε...

Σε ένα κούρεμα της τάξης του 50% του ελληνικού χρέους  κατέληξαν οι ηγέτες των 17 κρατών-μελών της ευρωζώνης έπειτα από τις διαπραγμ...Σε ένα κούρεμα της τάξης του 50% του ελληνικού χρέους κατέληξαν οι ηγέτες των 17 κρατών-μελών της ευρωζώνης έπειτα από τις διαπραγματεύσεις που ολοκληρώθηκαν τα ξημερώματα. Ο στόχος είναι να περικοπεί το ελληνικό χρέος κατά 100 δισ. ευρώ και να φτάσει στο 120% του ΑΕΠ έως το 2020. Για όσο διαρκέσει το πρόγραμμα η Κομισιόν σε συνεργασία με την τρόικα θα δημιουργήσουν επιτόπιο εποπτικό μηχανισμό για τη χώρα μας.

Τι σημαίνει αυτό με απλά λόγια;;;

Αυτό σημαίνει πως η Ελλάδα (αν όλα πάνε κατ'ευχήν) θα καταφέρει να βγει στις αγορές μόνη της (αμφιβάλουμε για αυτό βέβαια), περίπου το 2020-2030!!!

Επίσης αποφάσισαν πως θα υπάρχει συνεχώς διεθνή εποπτεία στην Ελλάδα...Δηλαδή ξεχάστε ελληνική κυβέρνηση (όχι ότι υπήρχε βέβαια) καθώς άνθρωποι της τρόικας θα πάρουν ουσιαστικά την θέση του πρωθυπουργού και των υπουργών!!!

Έτσι λοιπόν, το νέο δάνειο προς την Ελλάδα θα ανέλθει στα 100 δισ. ευρώ.

Όσον αφορά στις τράπεζες αποφασίστηκε οι χώρες της Ευρωζώνης να παράσχουν υποστήριξη ύψους 30 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της εμπλοκής του ιδιωτικού τομέα.

Μεταξύ των μέτρων, που προβλέπονται στη συμφωνία για την ενίσχυση της κοινής δημοσιονομικής πειθαρχίας της νομισματικής ένωσης, είναι "η υιοθέτηση από κάθε κράτος-μέλος, κανόνων για το ισοζύγιο του προϋπολογισμού, ενσωματώνοντας μέχρι το τέλος του 2012 το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης στη νομοθεσία τους, κατά προτίμηση σε συνταγματικό επίπεδο ή κάτι ανάλογο".

Και όλα αυτά φυσικά αν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο και δεν "βαρέσει κανόνι" ξαφνικά η Ελλάδα γιατί θα έχει εξαθλιώσει των λαό της που δεν μπορεί πια να πληρώνει!

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item