Σημίτης: Καταστροφική ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη

Ο άνθρωπος του τεραστίου σκανδάλου στο Χρηματιστηρίου, ο άνθρωπος που μας έβαλε με την σύμφωνη γνώμη της Goldman Sachs στην Ευρωζ...Ο άνθρωπος του τεραστίου σκανδάλου στο Χρηματιστηρίου, ο άνθρωπος που μας έβαλε με την σύμφωνη γνώμη της Goldman Sachs στην Ευρωζώνη, ο άνθρωπος που έδιωξε την δραχμή και μας έφερε το "ανταγωνιστικό" πάνω απ'όλα ευρώ, αυτός λοιπόν ο λωποδύτης έχει τα μούτρα και βγαίνει και μιλάει στον ελληνικό λαό!
Επισημαίνοντας ότι χρειάζονται έκτακτες διαδικασίες και έκτακτη προσπάθεια για να βγει η Ελλάδα από την κρίση, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης εκτιμά ότι το αργότερο έως το 2014 θα κριθεί το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.
Με άρθρο του στην "Καθημερινή της Κυριακής", υπογραμμίζει ότι θα πρέπει να αποφευχθεί με κάθε τρόπο η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη γιατί θα είναι καταστροφική.
"Σε μια τέτοια περίπτωση ένα ευρώ θα αντιστοιχεί σε εξακόσιες δραχμές ή και πολύ παραπάνω και οι Έλληνες θα χάσουμε ένα μεγάλο ποσοστό της αξίας των χρημάτων μας", επισημαίνει ο Κώστας Σημίτης.
Αναφέρει ότι ο βέβαιος πανικός δεν θα είναι η μόνη δυσκολία στην αλλαγή του νομίσματος, αλλά και η κοινωνική αναταραχή θα είναι έντονη, η οργή ανάλογη της χωρίς προηγούμενο φτώχειας και ανεργίας.
Στο άρθρο του εκτιμά ότι όσες χώρες δεν θα μπορέσουν να ξεπεράσουν τις δυσκολίες τους θα ενταχθούν σε μια διαδικασία ελεγχόμενης χρεοκοπίας, κάτι που συνεπάγεται την οικειοθελή "αναστολή" της συμμετοχής της χώρας που χρεοκοπεί στην Ευρωζώνη.
Ο πρώην πρωθυπουργός τονίζει ότι η ελεγχόμενη χρεοκοπία, έξωση, θα πραγματοποιηθεί, ίσως με υποσχέσεις για σύντομη επάνοδο στο ευρώ. Παρ' όλα αυτά θα είναι πιθανότατα εξίσου δραματική με τη μη ελεγχόμενη.
"Ο χρόνος που μας μένει για να αποφύγουμε την έξωση είναι το πολύ τρία περίπου χρόνια και με την προϋπόθεση ότι δεν θα συμβεί στο μεταξύ κάποιο ατύχημα" αναφέρει παράλληλα, ενώ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ότι εάν προωθούνται τα θέματα με τις συνηθισμένες γραφειοκρατικές μεθόδους, το αποτέλεσμα θα παραμείνει μηδενικό, αλλά μηδενική θα είναι και η συμπαράσταση προς εμάς.
Όπως επισημαίνει, δεν υπάρχει ρήτρα αποπομπής μιας χώρας από την Ευρωζώνης, αλλά μόνον όσοι εθελοτυφλούν μπορούν να πιστεύουν ότι η Ελλάδα δεν διατρέχει κίνδυνο.

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item