Βενιζέλος προς βουλευτές: "Εάν τολμάτε ρίξτε την κυβέρνηση"

Είναι ίσως μια από τις πιο κρίσιμες συνεδριάσεις του ΚΤΕ Οικονομικών και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι συγκλήθηκε εκτάκτως αφού το κλ...

Είναι ίσως μια από τις πιο κρίσιμες συνεδριάσεις του ΚΤΕ Οικονομικών και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι συγκλήθηκε εκτάκτως αφού το κλίμα ήταν πολύ άσχημο μέσα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός οτι η Β.Παπανδρέου επι της ουσίας υιοθέτησε καταγγελία της ΝΔ για ίδρυση 77 οργανισμών από το ΠΑΣΟΚ τα τελευταία 2 χρόνια.

Ο κ.Βενιζέλος, περιγράφοντας την λύση που προωθείται είπε: "Οι ευρωπαίοι μας είπαν: "Εμεις θα φροντίσουμε το χρέος, εσεις φροντίστε τα ελλείμματα και τις διαρθρωτικές αλλαγές".

Μιλώντας στον ΚΤΕ Οικονομικών και ακούγοντας την σκληρή κριτική που έκαναν στην ακολουθούμενη πολιτική και ειδικά στο πολυνομοσχέδιο είπε: "Εάν νομίζετε ότι η κυβέρνηση είναι ανήθικη και νομοθετεί ανήθικα ρίξτε την!"

Η συνεδρίαση διακόπηκε για τις 7 το βράδυ.

Πολλοί βουλευτές λένε ευθέως οτι αν θέλει η κυβέρνηση να περάσει το πολυνομοσχέδιο δεν πρέπει ούτε κατά διάνοια να γίνεται αναφορά σε κατάργηση ή πάγωμα των Συλλογικών Συμβάσεων, κάτι που έχει απαιτήσει ως γνωστόν η τρόικα.

Η Βάσω Παπανδρέου, ξεκίνησε δίνοντας τον τόνο λέγοντας οτι το πολυνομοσχέδιο ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ.
Είπε οτι πρέπει να γίνουν διορθώσεις και τροποποιήσεις. Και έφερε και παραδείγματα λέγοντας:

Δεν μπορεί να πληρώνουν τον ίδιο φόρο αυτοί που βγάζουν έως 100.000 σε σχέση με εκείνους που βγάζουν πάνω από 100.000. Ζήτησε επίσης πόθεν έσχες υπουργών για την τελευταια 10ετία αλλά και εαν ευσταθούν οι καταγγελίες της ΝΔ οτι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ίδρυσε 77 οργανισμούς την τελευταία διετία, τότε πριν εφαρμοσθεί οποιαδήποτε εφεδρεία πρέπει πρώτα να καταργηθούν.

ΜΕΛΕΤΗ ΚΟΛΑΦΟΣ ΑΠΟ ΚΑΤΣΕΛΗ


Αίσθηση προκάλεσε η κατάθεση μιας μελέτης από την Λούκα Κατσέλη, η οποία μεταξύ άλλων αναφέρει οτι η απότομη μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα από 10 - 30% θα αφαιρέσει σύμφωνα με υπολογισμούς από 4,5 έως 13,5 δισ ευρώ από την ελληνική οικονομία, δηλαδή μείωση του ΑΕΠ κατά 2,09 εως 6,26%.


Διαβάστε την μελέτη
Πληροφορίες από newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item