Οι Βούλγαροι χαίρονται που οι Έλληνες τα πηγαίνουν χειρότερα από αυτούς

"Παρότι δεν είναι ωραίο, υπάρχει κάποιος βαθμός χαιρεκακίας, γιατί η Βουλγαρία πάντοτε συγκρίνεται με την Ελλάδα",...


"Παρότι δεν είναι ωραίο, υπάρχει κάποιος βαθμός χαιρεκακίας, γιατί η Βουλγαρία πάντοτε συγκρίνεται με την Ελλάδα", ανέφερε χαρακτηριστικά ο βούλγαρος υπουργός Οικονομικών, συμπληρώνοντας "έχουμε τώρα την εντύπωση ότι οι Έλληνες τα πηγαίνουν χειρότερα από εμάς. Αυτό μας βοηθά πολύ ως κυβέρνηση".
Όπως εξήγησε ο υπουργός οι Βούλγαροι έκαναν για χρόνια θυσίες προκειμένου να διατηρηθεί το χρέος τους στα χαμηλότερα στην Ευρώπη και στο 16% του ΑΕΠ το 2010, αλλά κοίταζαν με φθόνο το επίπεδος διαβίωσης των Ελλήνων γειτόνων τους.
"Τώρα επωφελούμαστε από το γεγονός ότι το περιβάλλον επιδεινώθηκε για τις επιχειρήσεις στην Ελλάδα", είπε ο υπουργός Ντιάνκοφ αναφερόμενος στις ελληνικές επιχειρήσεις που μεταφέρθηκαν σε βουλγαρικό έδαφος, προσθέτοντας ότι είναι σχεδόν 2.000 και ότι καταθέτουν τα λεφτά τους σε βουλγαρικές τράπεζες.
Τα κεφάλαια που μπαίνουν από την Ελλάδα στη Βουλγαρία σύμφωνα με τη δήλωση του υπολογίζει ότι ανέρχονται σε ένα δισεκατομμύριο ευρώ. Παρόλα αυτά ο Ντιάνκοφ είπε ότι «είναι πολλά λεφτά για τη Βουλγαρία, ωστόσο θα προτιμούσα ο γείτονάς μας να τα πήγαινε καλύτερα,  αυτό θα ενίσχυε τις ανταλλαγές μεταξύ των δύο χωρών».

ΠΗΓΗ : enet.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item