Κλειστό όλο το κέντρο από τις πορείες - ΜΑΤ και διαδηλωτές παραταγμένοι μπροστά στην βουλή

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις περιφρουρούν την πορεία, ενώ μέσα στην πλατεία Συντάγματος βρίσκονται κουκουλοφόροι. Περίπου σ...Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις περιφρουρούν την πορεία, ενώ μέσα στην πλατεία Συντάγματος βρίσκονται κουκουλοφόροι.


Περίπου στις 12:30 η πορεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ έφτασε στο Σύνταγμα και λίγο μετά έστριψε στη Βασιλίσσης Σοφίας. Δυνάμεις των ΜΑΤ είχαν αναπτυχθεί μπροστά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, ενώ ο φράχτης είχε στηθεί στα πλαινά της Βουλής, στη συμβολή των οδών Β. Σοφίας και Ζαλοκώστα. 

Οι εργαζόμενοι που μετείχαν στην πορεία του ΠΑΜΕ αποχώρησαν από το Σύνταγμα και επέστρεψαν στην Ομόνοια.

Δεν έλειψαν οι στιγμές έντασης. Στα Προπύλαια, όπου είχαν συγκεντρωθεί μαθητές και φοιτητές για το πανεκπαιδευτικός συλλαλητήριο, επικράτησε ένταση, όταν κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με πέτρες και μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις. Τα ΜΑΤ απάντησαν με χημικά, απωθώντας τους κουκουλοφόρους προς τη Σταδίου, όπου εκείνη την ώρα βρισκόταν μέρος της πορείας των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
Μετά την ένταση, τα ΜΑΤ συνόδευσαν την πορεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ υπό το φόβο νέων επεισοδίων
Μετά την ένταση, τα ΜΑΤ συνόδευσαν την πορεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ υπό το φόβο νέων επεισοδίων

 

Τουλάχιστον 10.000 άνθρωποι μετέχουν στην πορεία ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Χαρακτηριστικό της συμμετοχής στη συγκέντρωση της πλατείας Κλαυθμώνος το γεγονός πως η πορεία του ΠΑΜΕ (περόπου 2000 άνθρωποι) που ξεκίνησαν από την Ομόνοια, έφτασαν στη Βουλή όχι μέσω της Σταδίου, αλλά μέσω της Πανεπιστημίου!
ΩΡΑ 12:13 Η πορεία του ΠΑΜΕ φτάνει στο Σύνταγμα
ΩΡΑ 12:13 Η πορεία του ΠΑΜΕ φτάνει στο Σύνταγμα
 
Οι εργαζόμενοι της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ ξεκίνησαν από την πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ από την πλατεία Ομονοίας, ως είθισται, ξεκίνησε το ΠΑΜΕ.
ΩΡΑ 11:40 Γεμάτη κόσμο η οδός Σταδίου
ΩΡΑ 11:40 Γεμάτη κόσμο η οδός ΣταδίουΠαρόντες και δάσκαλοι-καθηγητές
Παρόντες και δάσκαλοι-καθηγητές
ΩΡΑ 10:56 ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ κλείνουν τη Σταδίου
ΩΡΑ 10:56 ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ κλείνουν τη Σταδίου
Η χώρα σε... εφεδρεία


Δημόσιος και ιδιωτικός τομέας παραλύουν ξανά, εξαιτίας της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που πραγματοποιούν σήμερα ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. Η συμμετοχή στην κινητοποίηση αναμένεται να είναι μεγάλη, με τους εργαζόμενους να βγαίνουν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για την εφεδρεία, το ενιαίο μισθολόγιο, την έκτακτη εισφορά, το χαράτσι στα ακίνητα και τις επερχόμενες μειώσεις μισθών και στον ιδιωτικό τομέα.


Στο πλαίσο της απεργίας δεν κινούνται τρένα και προαστιακός. Κανονικά θα κινηθούν μόνο οι συρμοί του Μετρό, εκτός από εκείνους που εκτελούν το δρομολόγιο Δουκίσσης Πλακεντίας-αεροδρόμιο. Η γραμμή αυτή ανήκει στον ΟΣΕ.

Τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ θα κινηθούν κανονικά από τις 09:00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ, τα τρόλεϊ 08:00 το πρωί με 21:00 το βράδυ, ενώ ο ΗΣΑΠ και το Τραμ θα κινηθούν κανονικά από τις 10:00 το πρωί έως τις 18:00 το απόγευμα. 

Προβλήματα και στο αεροδρόμιο αλλά και στα λιμάνια. Με προσωπικό ασφαλείας τα νοσοκομεία, κλειστά δικαστήρια, εφορίες, δημόσιες υπηρεσίες, αρχαιολογικοί χώροι.

ΩΡΑ 10:44 Το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια
ΩΡΑ 10:44 Το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια

Απο εκεί, θα ξεκινήσει η πορεία διαμαρτυρίας προς τη Βουλή
Απο εκεί, θα ξεκινήσει η πορεία διαμαρτυρίας προς τη Βουλή


ΠΗΓΗ : newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item