Σόιμπλε: Η Ελλάδα εκχωρεί την εθνική της κυριαρχία μέσω της επιτήρησης

Ο κ. Σόιμπλε δεν είναι κάποιος αναλυτής, ούτε κάποιος χαμηλόβαθμος Γερμανός αξιωματούχος. Τα όσα λέει σε συνέντευξή του στο περιοδικ...Ο κ. Σόιμπλε δεν είναι κάποιος αναλυτής, ούτε κάποιος χαμηλόβαθμος Γερμανός αξιωματούχος. Τα όσα λέει σε συνέντευξή του στο περιοδικό Der Spiegel μόνο τυχαία ως προς τη συμφωνία που υπήρξε στις Βρυξέλλες την περασμένη Τετάρτη δεν μπορεί να θεωρηθούν.

Σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών δεν πρόκειται για απλή τεχνική βοήθεια αφού καμία άλλη χώρα δεν θα μπορούσε να αποδεχθεί τέτοιου είδους επιτήρηση παρά μόνο αν ήταν στο χείλος του γκρεμού.
“Θα μπορούσε να πει κανείς ότι η Ελλάδα εκχωρεί προσωρινά ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας της. Δεν πιστεύω ότι άλλες χώρες θα δέχονταν ποτέ κάτι τέτοιο, εκτός αν βρίσκονταν σε ύστατη ανάγκη”.

Ναι, η Ελλάδα θα πάρει βοήθεια, αλλά εμείς θα επιβάλουμε την πολιτική και τα μέτρα.
Πως; Η απάντηση είναι ...γνωστή. Ήδη στη χώρα υπάρχει η ... μαγιά για την επιτροπεία...
“Μην ξεχνάτε τα ολοκληρωμένα μέτρα που λαμβάνονται για την πραγματοποίηση των προγραμμάτων αρχίζοντας με την task force της Επιτροπής και τη μόνιμη παραμονή της τρόικας στην Αθήνα, καθώς και τα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που βρίσκονται στη διάθεση της Ελλάδας. Τα προβλήματα πρέπει όμως να λυθούν μέσα στην Ελλάδα, όχι στην Ευρώπη, αλλά με τη βοήθεια της Ευρώπης”, λέει ο κ. Σόιμπλε.


newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item