Πιθανές αλλαγές στο πολυνομοσχέδιο καθώς και στήριξη σε τρίτεκνους και πολύτεκνους προετοιμάζει ο Βενιζέλος

Ο Ε. Βενιζέλος έκανε λόγο για μόνιμες μετατάξεις αφού όπως είπε κάθε δημόσιος υπάλληλος, ως κρατικός υπάλληλος, έχει την υποχρέωση να...


Ο Ε. Βενιζέλος έκανε λόγο για μόνιμες μετατάξεις αφού όπως είπε κάθε δημόσιος υπάλληλος, ως κρατικός υπάλληλος, έχει την υποχρέωση να μετέχει σε μια οριζόντια κινητικότητα, ώστε οι υπάλληλοι να υπάρχουν εκεί όπου υπάρχουν οι ανάγκες.
Όσον αφορά τους τρίτεκνους και πολύτεκνους δήλωσε ότι σύντομα θα παρουσιαστεί συγκεκριμένη λύση στήριξης τους ενώ όπως είπε με με λιγότερο από 0,5% του ΑΕΠ θα μπορούσε να οργανωθεί ένα πλήρες σύστημα εγγυημένου επιπέδου αξιοπρεπούς διαβίωσης, παραδεχόμενος ότι τα χρήματα δεν διαχέονται με τρόπο που να καταπολεμούν την φτώχεια.
Μιλώντας για την εργασιακή εφεδρεία υποστήριξε ότι κανείς από όσους θίγονται δεν θα μείνει ακάλυπτος, γιατί όπως είπε είναι πλήρως διασφαλισμένη η σύνταξή τους και τα συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα.
Όσον αφορά στο θέμα της εργασιακής εφεδρείας ο κ. Βενιζέλος επικαλέστηκε και πάλι έρευνες γνώμης σύμφωνα με τις οποίες, όπως είπε, μεγάλη μερίδα της κοινωνίας ζητά "ένα κράτος καλύτερο, μικρότερο, λειτουργικότερο, φθηνότερο, πιο φιλικό για τον πολίτη και την ανάπτυξη". Όπως υπογράμμισε η αξιολόγηση στις υπηρεσίες θα γίνει με αξιοκρατικά κριτήρια υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ, θα είναι απόλυτα διαφανής και θα γίνει με την τεχνική υποστήριξη από την τρόικα και από χώρες-μέλη που θέλουν να βοηθήσουν.
Αναφέρθηκε επίσης στην Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, την κατάργηση της οποίας ζητά η τρόικα, επαναλαμβάνοντας ότι δεν πρόκειται να θιγεί ο κατώτατος μισθός. Όπως υποστήριξε το άρθρο 37 "δεν θίγει σε τίποτα" την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση αλλά διευκολύνει τη σύναψη επιχειρησιακών συμβάσεων όπου δεν υπάρχει σωματείο.


ΠΗΓΗ : enet.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item