Αφού καταστρέψανε την Ελλάδα, τώρα η Ε.Ε σκέφτεται να μπλοκάρει τους οίκους αξιολόγησης!

Η πρόταση αυτή προέρχεται από τον Μισέλ Μπαρνιέ, τον αρμόδιο αξιωματούχο, ωστόσο ενδέχεται να μην «περάσει» καθώς απαιτείται η έγκ...
Η πρόταση αυτή προέρχεται από τον Μισέλ Μπαρνιέ, τον αρμόδιο αξιωματούχο, ωστόσο ενδέχεται να μην «περάσει» καθώς απαιτείται η έγκρισή της από τα κράτη – μέλη και το ευρωκοινοβούλιο. 
Σύμφωνα με ειδικούς, η κίνηση αυτή είναι αμφιλεγόμενη καθώς όπως έχουν προειδοποιήσει στο παρελθόν, το αυστηρό ρυθμιστικό πλαίσιο λειτουργίας των οίκων αξιολόγησης ενδέχεται να «σαμποτάρει» τις προσπάθειες ανάκτησης της εμπιστοσύνης των επενδυτών απέναντι στην ευρωζώνη. 
Με βάση το προσχέδιο του νόμου αυτού, το οποίο αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα τις προσεχείς εβδομάδες, οι οίκοι αξιολόγησης δεν θα μπορούν να δημοσιεύουν εκθέσεις αναφορικά με χώρες όπως η Ιρλανδία και η Ελλάδα, οι οποίες δέχονται οικονομική βοήθεια από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ.

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item