Και ο Σόρος πάλι στο προσκήνιο. "Η Ελλάδα θα πρέπει να παραμείνει μέλος της Ευρωζώνης, αλλά θα πρέπει να λάβει και άλλα μέτρα"

Για άλλη μια φορά ο διεθνής μεγαλοεπενδυτής-καιροσκόπος George Soros παίρνει θέση στο ζήτημα της σωτηρίας ή μη της Ελλάδος. Αυτή τ...


Για άλλη μια φορά ο διεθνής μεγαλοεπενδυτής-καιροσκόπος George Soros παίρνει θέση στο ζήτημα της σωτηρίας ή μη της Ελλάδος.

Αυτή τη φορά προτείνει να βοηθήσουν όλοι να μην βγει από το ευρώ και την Ευρωζώνη η Ελλάδα αλλά να γίνει αναδιάρθρωση παίρνοντας η Ελλάδα παράλληλα και άλλα μέτρα!


Σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής ο κ. Σόρος θέτει ως προϋποθέσεις να παραμείνει η Ελλάδα μέλος του ευρώ λαμβάνοντας μέτρα και η αναδιάρθρωση να είναι εθελοντική ώστε να μην προκληθεί πιστωτικό γεγονός.

"Το ελληνικό χρέος χρειάζεται να αναδιαρθρωθεί, διότι είναι πολύ μεγάλο. Αν είναι εφικτό, αυτό θα πρέπει να γίνει εθελοντικά, ώστε να μην προκληθεί πιστωτικό γεγονός. Θα μπορούσε να γίνει με την έκδοση νέων ομολόγων που θα έχουν την εγγύηση του EFSF. Η Ελλάδα θα πρέπει να παραμείνει μέλος της Ευρωζώνης, αλλά θα πρέπει να λάβει μέτρα" αναφέρει στη συνέντευξή του.

Κατα τον κ. Σόρο προκείμενου να αποτραπεί κατάρρευση τραπεζών, το ελληνικό τραπεζικό σύστημα θα πρέπει να ανακεφαλαιοποιηθεί με τη συνεισφορά του EFSF και παράλληλα να υπάρξει εγγύηση για τις καταθέσεις στα τραπεζικά ιδρύματα.

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item