Ρουμπινί: Ετοιμαστείτε για νέα ύφεση...

Ο Ρουμπινί προειδοποίησε ότι η διπλή ύφεση απειλεί Ευρώπη, ΗΠΑ αλλά και τη Βρετανία ενώ εκτίμησε πως στην ευρωζώνη- τα δημοσιονομικά ...

Νέο κύκλο ύφεσης «βλέπει» ο Ρουμπινί

Ο Ρουμπινί προειδοποίησε ότι η διπλή ύφεση απειλεί Ευρώπη, ΗΠΑ αλλά και τη Βρετανία ενώ εκτίμησε πως στην ευρωζώνη- τα δημοσιονομικά προβλήματα της οποίας χαρακτήρισε «χρόνια»- έχει ήδη αρχίσει. Μεγάλος είναι ο κίνδυνος, σύμφωνα με τον Ρουμπινί, τα προβλήματα να μεταδοθούν και σε άλλες μεγάλες και μικρότερες οικονομίες, ένα ντόμινο που, όπως λέει, «θα επισκιάσει ακόμη και την κατάρρευση της Lehman Brothers». 

Σύμφωνα με όσα είπε ο οικονομολόγος σε ομιλία του στη Διάσκεψη Αρχηγών Κρατών της Κοινοπολιτείας στο Περθ της Αυστραλίας, η ευρωζώνη χρειάζεται μια πολύ μεγαλύτερη δημοσιονομική ενοποίηση προκειμένου να αποφύγει μια ανεξέλεγκτη κρίση στο μέλλον. 


Εκτιμά μάλιστα πως οι πιθανότητες αυτό να συμβεί είναι πάνω από 50%. 

Σε ό,τι αφορά την Κίνα, ο Ρουμπινί βλέπει σημαντικούς κινδύνους, εκτιμώντας, ωστόσο, ότι η ζήτηση στην εγχώρια αγορά θα παραμείνει υψηλή.ΠΗΓΗ : newsbeast.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item