Ο Σαμαράς ξεκίνησε τις υποσχέσεις...Λιγότερους φόρους υπόσχεται! Ο κόσμος όμως θέλει να δει πράξεις. Εκεί θα κριθείτε όλοι!

Μικρότερο κράτος και λιγότερους φόρους χρειάζεται η Ελλάδα ώστε να μπει σε ρυθμούς ανάπτυξης, αναφέρει ο πρόεδρος της Ν.Δ., Αντώνης Σ...


Μικρότερο κράτος και λιγότερους φόρους χρειάζεται η Ελλάδα ώστε να μπει σε ρυθμούς ανάπτυξης, αναφέρει ο πρόεδρος της Ν.Δ., Αντώνης Σαμαράς, με άρθρο του στο Βήμα της Κυριακής.
Κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ πως διευρύνει το κράτος ιδρύοντας πάνω από 70 Γενικές Γραμματείες , Διευθύνσεις και Αρχές και ότι φέρνει τι διάλυση της οικονομίας και της κοινωνίας με τους φόρους που επιβάλλει.
Τονίζει πως θέλει μια εργασιακή εφεδρεία χωρίς απολύσεις ενώ κατηγορεί τον Γ. Παπανδρέου για ψεύτικες υποσχέσεις προς τους πολίτες.
Η στρατηγική του κ. Σαμαρά είναι να συνεχιστεί με πιο έντονους ρυθμούς το «σκληρό ροκ» στην κυβέρνηση και ως εκ τούτου οφείλουν, όπως λένε στην ηγετική ομάδα, όλοι οι βουλευτές να συνταχθούν και να ανεβάσουν τους τόνους της αντιπολιτευτικής τους κριτικής, με επιχειρήματα όμως και όχι λαϊκίζοντας.

Ειδικά το θέμα της εφεδρείας, προκάλεσε έντονη συζήτηση στο εσωτερικό της Ν.Δ., ενώ για μεγάλο χρονικό διάστημα υπήρξε διάσταση απόψεων και σύγχυση για το ποια είναι η θέση του κόμματος. Γι’ αυτό το λόγο εμφανίστηκε προχθές ο κ. Χρ. Λαζαρίδης, σύμβουλος του προέδρου της Ν.Δ. για να εξηγήσει την πρόταση του κόμματος.

Η πρόταση της Ν.Δ. για την εφεδρεία προκαλεί πολλά προβλήματα στην αξιωματική αντιπολίτευση, καθώς η ηγετική ομάδα εκτός από την κυβέρνηση που συντηρεί το επιχείρημα περί θολής πρότασης, έχει να αντιμετωπίσει και τις παλινωδίες μεταξύ των «γαλάζιων» βουλευτών και στελεχών. 

Σε αυτό το κλίμα, ιδιαίτερη πολιτική σημασία είχε η χθεσινή εμφάνιση του εκπροσώπου της Ν.Δ. κ. Ι. Μιχελάκη, ο οποίος, μετά από μεγάλη συζήτηση στον πρωινό καφέ στο γραφείο του προέδρου του κόμματος, επιχείρησε να επαναπροσδιορίσει τι θα πράξει η αξιωματική αντιπολίτευση σχετικά με τα όσα λένε κομματικά στελέχη για επαναπρόσληψη όσων απολυθούν.

«Όσοι θα βρίσκονται τότε σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας, θα υπαχθούν στο πλαίσιο που θα συμφωνηθεί και θα εφαρμοστεί. Ό,τι λέει η πρότασή μας, θα ισχύσει. Αφού, βέβαια, τη διαπραγματευθούμε με την Τρόικα» τόνισε (στο Ρ/Σ Flash και στο δημοσιογράφο κ. Κ. Παρρά) ο κ. Μιχελάκης και συμπλήρωσε, στέλνοντας και ένα μήνυμα στη ΔΑΚΕ: «Δυστυχώς, όμως, για όσους θα έχουν, ήδη, απολυθεί από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, δεν θα μπορέσει να ισχύσει το ίδιο, αφού θα εφαρμοστούν στο ακέραιο οι θέσεις μας για νέες προσλήψεις ... (σ.σ.: τρία χρόνια μηδενικές και στη συνέχεια μια για κάθε δέκα αποχωρήσεις)».

Νωρίτερα, στην επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος, αναρτήθηκε κείμενο από νομικό, ο οποίος χαρακτήριζε παράνομα τα κριτήρια της κυβέρνησης για το πλεονάζον προσωπικό και με ένα νομικό κείμενο, έδινε ουσιαστικά στήριξη στους υπαλλήλους που θα τεθούν σε καθεστώς εφεδρείας. Σύμφωνα με το κείμενο, δεν υπάρχει νόμος που να καθορίζει τα κριτήρια, ενώ δεν λαμβάνονται υπόψη οι αντικειμενικές συνθήκες κάθε οργανισμού.


ΠΗΓΗ : tovima.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item