Σόιμπλε προς τράπεζες: Αποδεχτείτε το εθελοντικό "κούρεμα" αλλιώς πάμε σε λιγότερο συναινετική λύση!

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών λοιπόν προχωρά σε αυτή τη δήλωση η οποία θα δημοσιευτεί  τη Δευτέρα στο γερμανικό περιοδικό Spiegel:...Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών λοιπόν προχωρά σε αυτή τη δήλωση η οποία θα δημοσιευτεί τη Δευτέρα στο γερμανικό περιοδικό Spiegel: 
μολονότι η Ευρώπη προτιμά ένα εθελοντικό "κούρεμα" του χρέους από τις τράπεζες, "δεν αποκλείεται να ακολουθηθεί και ένας λιγότερο συναινετικός δρόμος".

Νωρίτερα ο διευθυντής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF), Τσαρλς Νταλάρα, σε συνέντευξή του σε γερμανική εφημερίδα εμφανίστηκε αισιόδοξος οτι οι τράπεζες είναι έτοιμες να δεχτούν εθελοντικά την κατά 50% απώλεια των ελληνικών κρατικών ομολόγων. "Είμαι πολύ αισιόδοξος ότι (ποσοστό) άνω του 90% των τραπεζών θα συμμετάσχουν", σημείωσε ο Τσάρλς Νταλάρα, ο οποίος ήταν επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας εκ μέρους του τραπεζικού τομέα και ιδιωτών κατόχων ομολόγων, στην πρόσφατη σύνοδο κορυφής της ΕΕ.


Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item